Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

"Schipborg pakt uit" op zaterdag 15 september

Geplaatst op 23/08/2018

Zegt het voort, zegt het voort ! Op 15 september organiseren we weer het evenement “Schipborg pakt uit”.
Onze ambitie daarbij is om het evenement deze keer zoveel als mogelijk te laten plaatsvinden op het sportveld.

Lees verder...


Laatste nieuws Dorpshuis

Geplaatst op 21/08/2018

De vakantie zit er nagenoeg voor velen van ons weer op. Tijd om weer even bij te praten over hoe het staat met de voortgang van de verbouwing van ons dorpshuis.
Maar eerst nog het nieuws over de wisseling van het beheer: na jarenlange inzet (waarvoor grote dank!) geven Douwe en Tineke van Randen het stokje over aan Jakob Nijborg en Lia Kuijpens. U kunt nu bij hen terecht voor de huur van één van de dorpshuiszalen. Hun contact-gegevens (evenals die voor andere zaken zoals de verbouwing) staan bij Informatie Dorpshuis in bovenstaande balk.

Lees verder...


De eetbare tuin 4 - De zomer

Geplaatst op 21/08/2018

Droogte en verkoeling

De aanhoudende droogte heeft het aanzien van onze tuin enorm veranderd. Als ik nu naar buiten kijk kan ik precies zien welke planten in de tuin de droogte goed en slecht hebben doorstaan. Het gazon is bijvoorbeeld dor, maar de wilde planten die in het gras zitten, zoals schapezuring, varkensgras en teunisbloem kunnen veel beter tegen de droogte en verschijnen met groen blad. De opvallende gele bloemen van de teunisbloem (Oenothera) zijn eetbaar en vormen een prachtige decoratie in salades.

Lees verder...


"Het vergeten verhaal van een verzetsheld uit Schipborg"

Geplaatst op 18/08/2018

"Schipborg en nabije omgeving"  deel III

Op 24 juni j.l. werden in Kamp Amersfoort acht -tijdens deTweede Wereldoorlog gefusilleerde- mannen herdacht. Eén van hen was de Schipborger Johannes Hovenkamp. Amateurhistoricus Bert Staats uit Emmen onderzocht wie Hovenkamp was, en wat zijn rol was tijdens de liquidatie van een SD dubbel-agent in de Strubben-Kniphorstbos...

Lees verder...Contributie lidmaatschap Vereniging Dorpsbelangen

Geplaatst op 18/05/2018

Deze oproep geldt alleen voor de leden die dit jaar nog geen contributie hebben betaald:

Om de activiteiten van de Vereniging Dorpsbelangen Schipborg  in de huidige vorm voort te kunnen zetten zouden we graag zien dat u binnenkort uw contributie voor het jaar 2018 overmaakt. 

Lees verder...


N34

Geplaatst op 18/05/2018

Sinds vorig jaar is bekend dat er binnen het bestuur van onze provincie plannen bestaan om de N34 op vier plekken te verdubbelen. Eén van die tracés betreft het stuk tussen Annen en Zuid-laren, ter hoogte van Schipborg.

Lees verder...De eetbare tuin in mei

Geplaatst op 13/05/2018

In het vroege voorjaar is het de kunst om te wachten met ingrijpen, zelfs als iets dood lijkt. Door de koude oostenwind heeft het in onze tuin extra lang geduurd tot alles uit ging lopen. Dat was een oefening om geduld te hebben en alleen met bewondering te kijken naar de enorme veerkracht van de natuur. Wij als mensen hoeven daar niets voor te doen.

Lees verder...


Gratis reanimatiecursus voor belangstellenden in Schipborg

Geplaatst op 13/05/2018

Het bestuur is op zoek naar dorpsbewoners die zich het bedienen van de AED (bij de tenniskan-tine/Dorpshuis) eigen willen maken door een reanimatiecursus te gaan volgen.                      Vereniging Dorpsbelangen zal hiervoor de kosten betalen.

Lees verder...