Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg


Heel Schipborg 30 km-zone!

Geplaatst op 25/05/2024

Woensdagmorgen 22 mei j.l. is dit "wapenfeit" met een officiëel moment bij het Schipborger-tunneltje door wethouder Ivo Berghuis bekrachtigd. Het eerste zichtbare succes van de werkgroep "Schipborg Veilig"!
Een belangrijke bijkomende verandering is wel dat -net als overal elders in Schipborg- ook bij het tunneltje het verkeer van rechts nu voorrang heeft! Dus vanaf de Vledders op het verkeer vanuit het tunneltje en vanaf de Randweg op verkeer vanuit ons dorp.

Lees verder...


Ieder zijn/haar verhaal: Anja Koekoek

Geplaatst op 25/05/2024

Ik ben deze keer bij Anja Koekoek, één van de allereerste bewoners van de “nieuwbouw’ in Schipborg. In 1977 konden ze zich inschrijven voor een kavel en konden kiezen op welk plekje. In 1978 zijn ze gaan bouwen en het model van het huis was een zgn. ‘drenthe woning'.

Lees verder...


Viering 40 jaar Tennis Vereniging Schipborg 29/30 juni a.s.

Geplaatst op 25/05/2024

Aan alle inwoners van Schipborg:

Tennisvereniging Schipborg bestaat dit jaar 40 jaar! Dat gaan we vieren in het weekend van 29/30 juni as. TVS nodigt iedereen uit vanaf 12 jaar om mee te doen met een Sport & Spel activiteit op zondag 30 juni. Aanvang 13.30 uur. Een beetje afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaan we in teamverband tennissen, tafeltennissen, volleyballen en als laatste onderdeel : touwtrekken. Daar wil je toch bij zijn?

Lees verder...


Impressie natuurwandeling/vogelexcursie 28 april j.l.

Geplaatst op 01/05/2024

Vijftien Schipborgers (inclusief gidsen) verzamelden zich zondagochtend 28 april bij Café de Drentsche Aa voor de jaarlijkse natuurwandeling. Els (plantenspecialist, weet ook veel over vogels) en Berry (vogelspecialist) Heijman zorgden weer voor een mooie en leerzame ervaring. 

Lees verder...
Koningsdag 27 april

Geplaatst op 07/04/2024

Wegens daverend succes herhaald!

Doe gezellig mee, kom naar het veld en laten we met z'n allen er een leuke dag voor iedereen van maken.

Lees verder...


Foto-impressie knutselmiddag 2 maart j.l.

Geplaatst op 07/04/2024

Dertien kinderen hebben zaterdagmiddag 2 maart in het dorpshuis meegedaan en werkelijk prachtige werkstukken gemaakt! Ze deden dit met “waardeloos” materiaal als: lege dozen, wc rolletjes, overgebleven wol etc. Er werd getimmerd, geplakt, geverfd en met wol en katoen gewerkt.

Lees verder...