Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

RENOVATIE DORPSHUIS: stand van zaken

Geplaatst op 04/06/2019

Beste dorpsgenoten,
Even de laatste stand van zaken rond de verbouwing van ons dorpshuis. Uiteraard is als je er langs loopt goed te zien dat er wat gebeurt en degenen die binnengelopen zijn óf aangesloten zijn bij Nextdoor hebben (de foto's van) de vorderingen kunnen zien. Vanuit de beide besturen houden Having Perdon en ondergetekende de vinger aan de pols. We hebben goed overleg met aanne-mer Bouwservice Boerema en de gemeente. We zitten op schema en dat betekent dat zo in sep-tember beide zalen weer gebruikt kunnen worden, echter dan uiteraard in een mooi nieuw “jasje".

Lees verder...


Digitaal informatiekanaal Nextdoor Schipborg

Geplaatst op 04/06/2019

Inmiddels heeft ruim de helft van ons dorp zich aangemeld bij “Nextdoor”. Ook wel een “Buurt-App” genoemd. Voor wie het nog niet gebruikt is het de moeite waard het te installeren. Het is voor een snelle informatievoorziening erg handig als u zich aanmeldt bij Nextdoor. Een klein computerprogramma. Meest voor de hand ligt dat u deze op uw telefoon installeert, maar via de Nextdoor website kan natuurlijk ook!

Lees verder...Ieder zijn/haar verhaal: Marieke Raaijmakers

Geplaatst op 03/06/2019

Deze keer ga ik bij Marieke langs. Marieke is één van de twee nieuwe bestuursleden van de dorpsvereniging.
Hoe en wanneer kwam je in Schipborg terecht?
In november 2016. Marieke was met haar gezin (man en 3 kinderen) op zoek naar woonruimte, waar ze wonen en werk konden combineren. Toen ze zagen dat hier de school leeg stond zijn ze naar de gemeente gegaan. Ze hebben de hele school prachtig verbouwd en dat is nu bijna klaar. Hiervoor woonden ze in Rolde.

Lees verder...


Van eetbare tuin tot voedselbos – voorjaar 2019

Geplaatst op 03/06/2019

Wat is een voedselbos?

Simpel gezegd is een voedselbos het ’vereetbariseren’ van bos. Net zoals een eetbare tuin het ’vereetbariseren’ van de tuin is. Het observeren en nabootsen van de natuur vormen de uit-gangspunten voor het ontwerp

Lees verder...


Aanleg glasvezel gestart!

Geplaatst op 30/05/2019

Maandag 27 mei 2019 was in Annen het symbolisch startpunt voor de aanleg van het glasvezel-netwerk in de dorpen en het buitengebied van Noordoost Drenthe. Als het goed is heeft ieder-een die zich heeft aangemeld eind mei via de mail een nieuwsbrief ontvangen met daarin het bericht dat nu echt met de aanleg gestart is.

Lees verder...


Impressie vogelexcursie met gidsen 12 mei j.l.

Geplaatst op 13/05/2019

De (derde) vogelexcursie onder leiding van Els en Berry Heijman in de tweede helft van mei is inmiddels een traditie geworden die we niet graag willen missen. Dit jaar waren er precies 20 deelnemers en deze groep liep met de gidsen een route, die alleen als wandeling al zeer de moeite waard was. Tuinen, hei, bos, velden, beek: de hele weelde van het Schipborger land-schap kwam voorbij.

Lees verder...


Schipborg en nabije omgeving deel 6: Strubben Kniphorstbosch

Geplaatst op 10/05/2019

De afgelopen tijd kwam De Strubben Kniphorstbosch op drie verschillende manieren onder de aandacht: a. het televisieprogramma BinnensteBuiten op 11 maart, b. een enquête van onder-zoeksbureau Motivaction in opdracht van Staatsbosbeheer en c. de verrassende wandeling "Parels in het park" op 14 april georganiseerd door Rotary Zuidlaren-Anloo. Wat een voorrecht om in de buurt van dit bijzondere gebied te wonen en met ecologische voetstappen vanuit huis er te kunnen wandelen!

Lees verder...


Terugblik Opschoondag Schipborg 2019

Geplaatst op 27/03/2019

Op zaterdagmorgen 23 maart is vanuit het mooie Schipborg weer meegedaan aan de Lande-lijke Opschoondag 2019. Vanuit het Dorpshuis hebben daartoe een tiental dorpsgenoten onder prettige weersomstandigheden de openbare ruimte van Schipborg van zwerfafval ontdaan.

Lees verder...


2e inloopavond kwaliteitsimpuls Ruiterweg-Zeegsersteeg 4 maart a.s.

Geplaatst op 15/02/2019

Wat later dan gedacht, maar hierbij dan toch de uitnodiging voor de 2e Inloopavond Kwaliteitsimpuls Ruiterweg-Zeegsersteeg. Op 4 maart organiseert het Nationaal Park Drentsche Aa in samenwerking met de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo een 2e inloopavond over de herinrichting van de Ruiterweg-Zeegsersteeg.

Lees verder...