Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Uit het bestuur

Geplaatst op 25/08/2018

Nu de temperaturen weer wat dragelijker zijn en de vakantie naar z'n eind loopt komt er bij ons weer wat energie vrij voor dorpse zaken. We gaan ons de komende tijd vooral bezighouden met de activiteiten voor het najaar, te beginnen met “Schipborg pakt uit” op 15 september a.s.
 

Lees verder...


Vervolg voorgenomen verdubbeling N34

Geplaatst op 24/08/2018

Donderdag 6 september komt gedeputeerde Brink van de provincie Drenthe weer langs om met bewoners over de voorgenomen verdubbeling te praten. Dit gesprek vindt om 18.00 u. plaats op Randweg nr.14. De actiegroep nodigt daarbij zoveel mogelijk andere inwoners van Schipborg uit. Onderaan dit artikel vindt u als bijlage de brief die in Schipborg huis-aan-huis verspreid is.

Lees verder...


"Schipborg pakt uit" op zaterdag 15 september

Geplaatst op 23/08/2018

Zegt het voort, zegt het voort ! Op 15 september organiseren we weer het evenement “Schipborg pakt uit”.
Onze ambitie daarbij is om het evenement deze keer zoveel als mogelijk te laten plaatsvinden op het sportveld.

Lees verder...


Laatste nieuws Dorpshuis

Geplaatst op 21/08/2018

De vakantie zit er nagenoeg voor velen van ons weer op. Tijd om weer even bij te praten over hoe het staat met de voortgang van de verbouwing van ons dorpshuis.
Maar eerst nog het nieuws over de wisseling van het beheer: na jarenlange inzet (waarvoor grote dank!) geven Douwe en Tineke van Randen het stokje over aan Jakob Nijborg en Lia Kuijpens. U kunt nu bij hen terecht voor de huur van één van de dorpshuiszalen. Hun contact-gegevens (evenals die voor andere zaken zoals de verbouwing) staan bij Informatie Dorpshuis in bovenstaande balk.

Lees verder...


De eetbare tuin 4 - De zomer

Geplaatst op 21/08/2018

Droogte en verkoeling

De aanhoudende droogte heeft het aanzien van onze tuin enorm veranderd. Als ik nu naar buiten kijk kan ik precies zien welke planten in de tuin de droogte goed en slecht hebben doorstaan. Het gazon is bijvoorbeeld dor, maar de wilde planten die in het gras zitten, zoals schapezuring, varkensgras en teunisbloem kunnen veel beter tegen de droogte en verschijnen met groen blad. De opvallende gele bloemen van de teunisbloem (Oenothera) zijn eetbaar en vormen een prachtige decoratie in salades.

Lees verder...


"Het vergeten verhaal van een verzetsheld uit Schipborg"

Geplaatst op 18/08/2018

"Schipborg en nabije omgeving"  deel III

Op 24 juni j.l. werden in Kamp Amersfoort acht -tijdens deTweede Wereldoorlog gefusilleerde- mannen herdacht. Eén van hen was de Schipborger Johannes Hovenkamp. Amateurhistoricus Bert Staats uit Emmen onderzocht wie Hovenkamp was, en wat zijn rol was tijdens de liquidatie van een SD dubbel-agent in de Strubben-Kniphorstbos...

Lees verder...Contributie lidmaatschap Vereniging Dorpsbelangen

Geplaatst op 18/05/2018

Deze oproep geldt alleen voor de leden die dit jaar nog geen contributie hebben betaald:

Om de activiteiten van de Vereniging Dorpsbelangen Schipborg  in de huidige vorm voort te kunnen zetten zouden we graag zien dat u binnenkort uw contributie voor het jaar 2018 overmaakt. 

Lees verder...


N34

Geplaatst op 18/05/2018

Sinds vorig jaar is bekend dat er binnen het bestuur van onze provincie plannen bestaan om de N34 op vier plekken te verdubbelen. Eén van die tracés betreft het stuk tussen Annen en Zuid-laren, ter hoogte van Schipborg.

Lees verder...