Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Herhalingscurus reanimatie en AED

Geplaatst op 26/01/2019

VDS organiseert dit voorjaar een gratis herhalingscursus reanimatie en AED. Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor degenen wiens certificaat (bijna) afgelopen is, maar ook voor de cursisten van vorig jaar.

Lees verder...


Glasvezel, de stand van zaken

Geplaatst op 26/01/2019

In Schipborg haalden we de benodigde 45% al een aantal dagen voor de deadline. En op 17 december bleek dat we voor het hele gebied Noordoost Drenthe (inclusief Annen) voldoende aanmeldingen hadden om door te gaan.

Lees verder...


“Schipborg en nabije omgeving” deel 5: Rutger Kopland

Geplaatst op 26/01/2019

De in 2012 overleden dichter Rutger Kopland schreef tal van gedichten over de Drentsche Aa, of zoals hij het schreef de Drentse A. De Plek voor zijn inspiratie daarvoor was aan de Ruiterweg in Schipborg bij het vakantiebedrijfje Músarrindill van Jur Evenhuis.

Lees verder...Koffie-ochtend 23 november a.s. over "Home for all"

Geplaatst op 11/11/2018

Op het eiland Lesbos in Griekenland, in ons eigen Europa, komen nog elke dag boten met men-sen aan. Ook Griekse mensen zetten zich zich actief in om de omstandigheden voor de vluchte-lingen te verbeteren. Zoals Nikos en Katherina, die hun restaurant "Home for all" hebben open-gesteld voor vluchtelingen.
Dorpsgenote Gerda Pilon heeft er een aantal weken als vrijwilligster gewerkt en komt tijdens deze koffie-ochtend graag over haar ervaringen vertellen.

Lees verder...Voortgang m.b.t. renovatie dorpshuis

Geplaatst op 10/11/2018

"Dorpsgenoten,

Zo in de opmaat naar het de laatste maand van het jaar. Op weg naar de feestdagen zogezegd, even vanuit de beide besturen een verslagje over de voortgang van de verbouwing van ons dorpshuis".

Lees verder...Glasvezel, hoe ver zijn we?

Geplaatst op 08/11/2018

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat de glasvezelkoorts de kop heeft opgestoken. Informatieavonden in de regio zijn inmiddels achter de rug en de inloopmiddagen/-avonden in ons Dorpshuis zijn begonnen. De eindstreep op 17 december lijkt nog ver weg maar de tijd gaat snel. Dus waarom nu niet de keuze maken en inschrijven in plaats van wachten tot het laatste nippertje? Want te laat is echt te laat...

Lees verder...


In the sportlight: Arnoud Magnin Winter-cross

Geplaatst op 08/11/2018

Rubriek "Schipborg en nabije omgeving" - deel IV

Loopgroep De Drentsche Aa organiseert op de eerste zondag van februari 2019 (3/2), net als in voorgaande jaren, de Arnoud Magnin Winter Cross. De loopgroep eert met de naamgeving aan de cross de Schipborger oud-hoofdtrainer en medeoprichter Arnoud Magnin, die in 2007 over-leed.

De cross is een uitdaging voor wedstrijdlopers, maar ook voor recreatielopers die het zware werk niet schuwen. Er kan gekozen worden uit 4 of 8 kilometer. De langste afstand maakt deel uit van het Rabocup loopcircuit Assen en Noord-Drenthe.

Lees verder...