Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Glasvezel, hoe ver zijn we?

Geplaatst op 08/11/2018

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat de glasvezelkoorts de kop heeft opgestoken. Informatieavonden in de regio zijn inmiddels achter de rug en de inloopmiddagen/-avonden in ons Dorpshuis zijn begonnen. De eindstreep op 17 december lijkt nog ver weg maar de tijd gaat snel. Dus waarom nu niet de keuze maken en inschrijven in plaats van wachten tot het laatste nippertje? Want te laat is echt te laat...

Lees verder...


In the sportlight: Arnoud Magnin Winter-cross

Geplaatst op 08/11/2018

Rubriek "Schipborg en nabije omgeving" - deel IV

Loopgroep De Drentsche Aa organiseert op de eerste zondag van februari 2019 (3/2), net als in voorgaande jaren, de Arnoud Magnin Winter Cross. De loopgroep eert met de naamgeving aan de cross de Schipborger oud-hoofdtrainer en medeoprichter Arnoud Magnin, die in 2007 over-leed.

De cross is een uitdaging voor wedstrijdlopers, maar ook voor recreatielopers die het zware werk niet schuwen. Er kan gekozen worden uit 4 of 8 kilometer. De langste afstand maakt deel uit van het Rabocup loopcircuit Assen en Noord-Drenthe.

Lees verder...


Voedselbos te Glimmen - Bomenactie

Geplaatst op 08/11/2018

Beste Schipborgers, na een jaar van voorbereiding ben ik samen met mijn zus Madeleine ge-start met het ontwikkelen van een voedselbos op een voormalige boomkwekerij in Glimmen. De eerste stap is de verkoop en donatie van de kwekerijbomen die nog op het perceel staan.

Lees verder...


De eetbare tuin 5 – Najaar

Geplaatst op 08/11/2018

Waterplekken in de tuin

Vanaf onze ontbijttafel zagen wij een ijsvogel aan komen vliegen en plaatsnemen op de onder-ste tak van het kronkelwilgje dat boven onze vijver hangt. Daar heeft ie even poolshoogte ge-nomen. Wat een schitterende vogel, wat een opvallende kleuren! Doordat wij de vijver vlak onder ons raam hebben aangelegd zitten wij eerste rang bij dit schouwspel.

Lees verder...


Terugblik "Schipborg pakt uit" 15 september j.l.

Geplaatst op 06/11/2018

"Schipborg pakt uit" op het sportveld aan de Kibbelakkers, het gaat al een klein beetje wennen. Koffie, thee, limonade, snoepjes en koekjes: allemaal geregeld. Dit jaar hadden we er mooi weer bij. Iedereen weer vrij gelaten om te doen wat men wilde. Toch wel een zachte aandrang om naar het sportveld te komen...

Lees verder...


Personeelsdag Gemeente Aa en Hunze – bijdrage vanuit Schipborg

Geplaatst op 30/10/2018

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan heeft de Gemeente Aa en Hunze op maandag 1 oktober j.l. een educatieve personeelsdag georganiseerd. Opzet was om het voltallige gemeentepersoneel een integraal beeld te bieden van hun gemeente. De ongeveer 180 personeelsleden van de gemeente waren daartoe in 18 groepen van rond 10 personen verdeeld. Elke groep ontving in 's-morgens vanuit een centraal punt in Balloo in één of meer dorpen binnen de gemeente een rondleiding. 's-Middags werd door samenvoeging van de 18 afzonderlijke beelden een voor alle personeelsleden toegankelijk integraal beeld gevormd.  

Lees verder...Glasvezel, ook in Schipborg!

Geplaatst op 01/10/2018

Het gaat nu echt gebeuren. Precies twee jaar geleden zijn we begonnen met het glasvezelpro-ject "Glas van Aa tot Hunze". Het enthousiasme was groot toen we in Schipborg uitkwamen op een deelname van ruim boven de norm van 65%!
Helaas was het toen om meerdere redenen niet mogelijk om tot daadwerkelijke aanleg te ko-men. Nu ligt de zaak totaal anders.

Lees verder...


Uitkomst snelheidsmetingen Borgweg

Geplaatst op 27/08/2018

In het afgelopen voorjaar zijn er een tweetal snelheidsmeters tijdelijk langs de Borgweg geplaatst. Inmiddels zijn deze “smiley borden” alweer verhuisd naar elders in de gemeente Aa en Hunze. We willen u de resultaten van de metingen natuurlijk niet onthouden.
 

Lees verder...


Resultaten overleg VDS met gemeente Aa en Hunze

Geplaatst op 26/08/2018

Het fietspad langs de Borgweg wordt voorzien van een nieuwe asfalt laag. Voorafgaand worden een aantal schades gerepareerd. De werkzaamheden, die namens de gemeente uitgevoerd worden door Wegenbouwbedrijf De Wilde BV uit Groningen, vinden plaats op donderdag 30 augustus (reparaties) en vrijdag 31 augustus 2018 (asfalt).          

Het aanpassen van de aansluitende bestratingen volgt aansluitend.

Lees verder...