Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

WWW.SCHIPBORG.INFO

Geplaatst op 19/02/2020

Schipborg heeft sinds kort een website met informatie over de historie van ons dorp. Deze website wordt beheerd door onze dorpsgenoten Arie Oosterlee en Jan Trip.

Lees verder...


Dorpshuis Schipborg finalist bij dorpshuisverkiezing van het jaar!

Geplaatst op 18/02/2020

De jury heeft alle aanmeldingen beoordeeld en zes buurt- en dorpshuizen (waaronder het onze) genomineerd voor deelname aan de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2020.

De geselecteerde dorpshuizen zijn woensdag 12 en donderdag 13 februari door RTV Drenthe en BOKD in hun dorpshuis bezocht. Het was een drukke en feestelijke ontmoeting. De finalisten waren blij verrast om het bord in ontvangst te nemen waarmee meteen duidelijk werd dat ze genomineerd waren.

Lees verder...


Ontwerp sportveld Schipborg

Geplaatst op 17/02/2020

Tijdens de ALV van 19 december 2019 is een ontwerpvisie gepresenteerd voor het sportveld. Omdat nog niet iedereen deze 3D-animatie heeft gezien willen we hem graag via deze weg met u delen.

Lees verder...Nieuws van de penningmeester

Geplaatst op 17/02/2020

In november 2019 heeft er een bestuurswisseling plaatsgevonden, waarbij Piet Rienks het penningmeesterschap heeft overgenomen van Herko Hids en deze laatste het secretariaat op zich heeft genomen.
Er gelden vanaf heden nieuwe regels m.b.t. declaraties en contributiebetaling.

Lees verder...Inzameling oud papier

Geplaatst op 17/02/2020

Eens per twee maanden halen we het oud papier op in Schipborg. Dit wordt gedaan door allemaal vrijwilligers die ongeveer één keer per jaar dienst hebben.       

Lees verder...


Huiskamerfilmavond DONDERDAG 27 februari a.s.

Geplaatst op 13/02/2020

Beste Schipborgerfilmliefhebbers, lid van de Vereniging Dorpsbelangen, 

Na een enorm succes (32 fans totaal) van de 1e huiskamerfilmavond, hebben we op donderdag 27 februari a.s. een tweede avond. 

door het aanwezige publiek zijn de meeste stemmen gevallen op de film: 

Etre et avoir(2002) 

Lees verder...


Ingezonden stuk m.b.t. verdubbeling N34

Geplaatst op 07/02/2020

Onlangs heeft de provincie Drenthe twee informatiemiddagen georganiseerd over het besluit om het verkeersplein Gieten aan te pakken en delen van de N34 te verdubbelen. Een besluit waarvan de bewonersgroep N34 noord vindt dat de maatregelen daarin genoemd grote invloed gaan hebben op o.a. de natuur in onze mooie provincie en de directe leefomgeving van veel bewoners. 

Lees verder...