Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Gratis reanimatiecursus in Schipborg

Geplaatst op 14/04/2022

In de afgelopen jaren is er door VDS een (herhalings) cursus Reanimatie georganiseerd in het dorpshuis. Mocht u daar destijds aan meegedaan hebben is het mogelijk tijd om de kennis en vaardigheden weer op te frissen. Anderen willen misschien voor het eerst hieraan meedoen.

Lees verder...


Natuurwandeling zondag 8 mei

Geplaatst op 14/04/2022

Op zondag 8 mei organiseert VDS weer de traditionele natuurwandeling. Dit jaar met als gids Vincent de Lenne. Vincent is boswachter bij Staatsbosbeheer (team Drentsche Aa) en woont sinds kort in Schipborg.

Lees verder...
Voedselbos in Schipborg ?

Geplaatst op 14/02/2022

Ja ! Sinds dit jaar worden er tamelijk onzichtbaar twee ‘voedselbos cirkels’ ontwikkeld in Schipborg. Vind je het interessant en leuk om te komen kijken? Heel hartelijk welkom!

Lees verder...


Van het bestuur

Geplaatst op 13/02/2022

We zijn erg blij dat er enige tijd terug aanzienlijke versoepelingen zijn ingevoerd. Om het dorps-leven van Schipborg een boost te geven hebben we weer een Nieuwsbrief uitgegeven.
 

Lees verder...


Ieder zijn/haar verhaal: Manon van Lotten

Geplaatst op 12/02/2022

Manon is nieuw in het bestuur van Vereniging Dorpsbelangen, dus een goede reden om bij haar langs te gaan.
Met een lekker kopje thee en gezellig spelende kinderen om ons heen hebben we het interview gehouden.

Lees verder...


Koningsdag 2022

Geplaatst op 04/02/2022

Woensdag 27 april is het Koningsdag: “iedereen” heeft vrij en dat is een prima gelegenheid om ’s-middags naar het veld te komen
We willen dan het vernieuwde veld officiëel in gebruik nemen d.m.v. een spelletjesmiddag, allereerst voor kinderen en daarnaast ook iets voor volwassenen.

Lees verder...


NL doet dag Schipborg zaterdag 12 maart

Geplaatst op 31/01/2022

Er zijn diverse werkzaamheden waarvoor je je in kunt zetten en voor alles geldt: vele handen maken licht werk! En neem vooral je eigen favoriete (tuin)gereedschap mee: schoppen, spa-des, kruiwagens, harken, tuinemmers, snoeischaren en zagen zijn altijd handig. De organisatie zorgt voor werkhandschoenen, verf en schoonmaakmiddelen.

Lees verder...


Oproep

Geplaatst op 29/01/2022

Onderzoek: hoe kijken inwoners van het Drentsche Aa gebied naar de energietransitie?

Lees verder...