Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg


UITNODIGING Uitdagingen Nationaal Park Drentsche Aa

Geplaatst op 20/10/2021

Wilt u meer weten over de plannen van het Nationaal Park Drentsche Aa? Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe Beheer-, Inrichtings- en Ontwikkelingsplan (BIO-plan) voor het Drentsche Aa-gebied. Wilt u hier meer over weten?

Lees verder...


Roodzanden

Geplaatst op 11/10/2021

Roodzanden is een gebied van circa 46 hectare, met een aantal akkers, maar ook een aantal natuurpercelen met bloemrijk grasland. Het ligt in een omgeving die erg populair is bij recreanten, met vele wandel- en fietspaden....

Lees verder...


Johannes Hovenkampbrug

Geplaatst op 28/06/2021

Op donderdag 24 juni 2021 j.l. vond de onthulling van het naambordje ‘Johannes Hovenkamp-brug’ plaats. De vernoeming van het bruggetje over de Drentsche Aa -waaraan het bordje is bevestigd- is een eerbetoon aan Johannes Hovenkamp, verzetsman tijdens de WOII en woonachtig in Schipborg. Lees onder de ietwat te groot uitgevallen foto van hem verder...

Lees verder...


Oproep i.v.m. verkeersveiligheid

Geplaatst op 28/06/2021

De laatste tijd horen we van verschillende kanten dat er in het dorp soms (erg) hard gereden wordt. En dat zijn niet alleen niet-dorpsgenoten die te hard over de Borgweg rijden. Ook in de 30 km wijk van Langakkers, Kibbelakkers, Achterhaven en andere tussenliggende straten wordt door dorpsgenoten soms hard gereden.
 

Lees verder...


Stand van zaken sport-/speelveld

Geplaatst op 26/06/2021

Dinsdag 1 juni j.l. heeft “de toekomst van Schipborg” het bouwbord onthuld waarop te zien is hoe het sportveld er in de nabije toekomst uit gaat zien. Inmiddels is een werkgroep van zo'n 15 personen aan de graafwerkzaamheden begonnen.

Lees verder...