Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg


Herhalingscursus reanimatie en AED 6 oktober a.s.

Geplaatst op 22/07/2020

In het voorjaar was een herhalingscursus georganiseerd die vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan.
De mensen die zich hiervoor hadden opgegeven zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de nieuwe mogelijkheid om de eerder opgedane kennis op te frissen. Mocht u ook behoefte hebben aan deze herhalingscursus (let wel het is NIET de basiscursus maar de herhalingscursus), reageer dan snel.

Lees verder...


Het sportveld en hoe nu verder?

Geplaatst op 22/07/2020

Tijdens de opening van het vernieuwde Dorpshuis vorig (na)jaar hebben veel dorpsbewoners "post-it" briefjes met hun suggesties op de borden in de hal geplakt.
Uit al deze opmerkingen is een ontwerpvisie gemaakt door VDS-bestuurslid Peter de Boer, welke tijdens de laatste vergadering van VDS (extra ALV dd. 19/12-2019) is gepresenteerd.

Lees verder...In memoriam Corrie van der Wees

Geplaatst op 09/07/2020

Op donderdag 18 juni j.l. overleed, na een ziekteperiode sinds begin vorig jaar, Corrie van der Wees op de leeftijd van 66 jaar.

Corrie is in het verleden niet alleen VDS-bestuurslid geweest, maar was ook 16 jaar lang met niet aflatende inzet de stille kracht achter de papieren SIK (Schipborger Informatie Koerier), de voor-loper van de huidige digitale nieuwsbrief. Bij haar moesten de bijdragen aangeleverd worden, waarna zij ze redigeerde en verwerkte in de lay-out van dit dorpskrantje. Dat deed ze -van beroep grafisch ontwerpster- op een kundige, professionele manier. De afbeelding van een geit (SIK) op de omslag was een creatie van haar en ook met de verbeelding van de ondergang van deze SIK op de omslag van de laatste nummers verried ze haar creativiteit en kwaliteit als tekenaar.

Corrie was de levenspartner van voormalig VDS-voorzitter Jan Schut. We wensen Jan de kracht toe om het verlies van zijn geliefde te kunnen dragen.

Bestuur en vrijwilligers van Vereniging Dorpsbelangen Schipborg.

In 2016 nam Cobie Krijger in het kader van het aangekondigde afscheid van Corrie's werkzaam-heden voor VDS voor de rubriek "Ieder zijn/haar verhaal" een interview met haar af, wat destijds in de SIK werd gepubliceerd en bij deze op onze website valt te lezen.
 

Lees verder...De dorpsomroep van Impuls

Geplaatst op 22/06/2020

Ook in de corona-periode ondersteunt Impuls Aa en Hunze dorpen. Buurtwerkers houden op allerlei manieren contact met inwoners en dorpsinitiatieven. Dat gaat wel anders dan anders en het leidt tot nieuwe vormen en initiatieven. Om dorpsbewoners extra mogelijkheden te geven tot contact en gezelligheid starten we met de ‘dorpsomroep’.  

Lees verder...


Natuurwandeling 14 juni met gidsen.

Geplaatst op 24/05/2020

Op zondagochtend 14 juni gaan we weer een natuurwandeling maken onder leiding van de gidsen (en dorpsgenoten) Berry en Els Heijman. Dit jaar onder het motto: "op zoek naar de boomleeuwerik".

Deze activiteit hoeft o.i. geen verdere uitleg meer, het is al bijna een klassieker voor de liefhebbers geworden. Toch, als je voor het eerst mee doet: neem in ieder geval een verrekijker mee en hou wat het weer betreft rekening met je kleding. Ook in geval van regen gaat het door (meer zang aldus onze gidsen).

VOL! Aanmelden kan niet meer

Lees verder...


Afgelasting activiteiten Dorpsbelangen Schipborg

Geplaatst op 16/03/2020

Conform de landelijke richtlijnen en de aanbevelingen van de gemeente Aa en Hunze heeft de Vereniging Dorpsbelangen Schipborg besloten om de activiteiten die van maart t/m mei gepland stonden af te gelasten. Het betreft de volgende activiteiten: filmavond, Opschoonochtend, laatste koffieochtend, ALV, lezing van Hans Dorrestijn en de Vogelexcursie.

Lees verder...


Van eetbare tuin tot voedselbos - februari 2020

Geplaatst op 27/02/2020

Na de droge zomer heeft de zachte, natte winter de grondwaterstand gelukkig weer wat aangevuld. In de ochtenden genieten we heerlijk van de vogelgeluiden en de opkomende zon. Op beschutte plekken lopen stuiken al uit. Onder het blad komen voorjaarsbollen en kruiden als daslook en dovenetel tevoorschijn. De eerste tekenen van de lente zijn een feit.

Lees verder...