Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Inzameling oud papier

Geplaatst op 17/02/2020

Eens per twee maanden halen we het oud papier op in Schipborg. Dit wordt gedaan door allemaal vrijwilligers die ongeveer één keer per jaar dienst hebben.       

Lees verder...


Huiskamerfilmavond DONDERDAG 27 februari a.s.

Geplaatst op 13/02/2020

Beste Schipborgerfilmliefhebbers, lid van de Vereniging Dorpsbelangen, 

Na een enorm succes (32 fans totaal) van de 1e huiskamerfilmavond, hebben we op donderdag 27 februari a.s. een tweede avond. 

door het aanwezige publiek zijn de meeste stemmen gevallen op de film: 

Etre et avoir(2002) 

Lees verder...


Ingezonden stuk m.b.t. verdubbeling N34

Geplaatst op 07/02/2020

Onlangs heeft de provincie Drenthe twee informatiemiddagen georganiseerd over het besluit om het verkeersplein Gieten aan te pakken en delen van de N34 te verdubbelen. Een besluit waarvan de bewonersgroep N34 noord vindt dat de maatregelen daarin genoemd grote invloed gaan hebben op o.a. de natuur in onze mooie provincie en de directe leefomgeving van veel bewoners. 

Lees verder...

Oproep Activiteitencommissie

Geplaatst op 11/11/2019

In een levendig dorp horen leuke activiteiten voor verschillende leeftijden. VDS organiseert ieder jaar verschillende activiteiten, maar het zou leuk zijn als er nog vaker wat te doen is in en om het dorpshuis. De activiteitencommissie zoekt daarom mensen die leuke ideeën hebben en zin hebben om te helpen met het organiseren van bestaande en nieuwe activiteiten.

Lees verder...Uitvoering toneelvereniging "De Kymel" 8 en 15 februari 2020: "Vreemde logés"

Geplaatst op 11/11/2019

Terwijl de familie Ramakers op visite is, wordt er in hun huis ingebroken. De inbrekers lezen een brief, waarin staat dat twee oude vriendinnen bij mevrouw Elsie Ramaker voort het eerst sinds lange tijd op bezoek komen. Als de inbrekers besluiten zichzelf als die vriendinnen te vermommen zijn zij verzekerd van een paar dagen voedsel en onderdak… Elsie ontdekt echter wat er is gebeurd en belt haar echte vriendinnen om hulp.

Lees verder...


Van eetbare tuin tot voedselbos - herfst 2019

Geplaatst op 10/11/2019

De herfst is de tijd van de bladval. Door het zachte weer blijft het blad langer aan de bomen en kunnen we volop genieten van de herfstkleuren. In de droge zomer hadden veel bomen en struiken hun blad laten vallen om de verdamping te beperken. Tijdens de natte periode daarna verscheen er overal weer fris nieuw groen. Voor de laatste oogst van de druiven in onze tuin was het weer te vochtig, maar in het voedselbos schoten de paddenstoelen uit de grond.

Lees verder...