Menu

Vereniging Dorpsbelangen SchipborgOproep Activiteitencommissie

Geplaatst op 11/11/2019

In een levendig dorp horen leuke activiteiten voor verschillende leeftijden. VDS organiseert ieder jaar verschillende activiteiten, maar het zou leuk zijn als er nog vaker wat te doen is in en om het dorpshuis. De activiteitencommissie zoekt daarom mensen die leuke ideeën hebben en zin hebben om te helpen met het organiseren van bestaande en nieuwe activiteiten.

Lees verder...Uitvoering toneelvereniging "De Kymel" 8 en 15 februari 2020: "Vreemde logés"

Geplaatst op 11/11/2019

Terwijl de familie Ramakers op visite is, wordt er in hun huis ingebroken. De inbrekers lezen een brief, waarin staat dat twee oude vriendinnen bij mevrouw Elsie Ramaker voort het eerst sinds lange tijd op bezoek komen. Als de inbrekers besluiten zichzelf als die vriendinnen te vermommen zijn zij verzekerd van een paar dagen voedsel en onderdak… Elsie ontdekt echter wat er is gebeurd en belt haar echte vriendinnen om hulp.

Lees verder...


Van eetbare tuin tot voedselbos - herfst 2019

Geplaatst op 10/11/2019

De herfst is de tijd van de bladval. Door het zachte weer blijft het blad langer aan de bomen en kunnen we volop genieten van de herfstkleuren. In de droge zomer hadden veel bomen en struiken hun blad laten vallen om de verdamping te beperken. Tijdens de natte periode daarna verscheen er overal weer fris nieuw groen. Voor de laatste oogst van de druiven in onze tuin was het weer te vochtig, maar in het voedselbos schoten de paddenstoelen uit de grond.

Lees verder...


KERSTKNUTSELEN

Geplaatst op 09/11/2019

Het is nog vroeg maar vrijdagavond 13 december (brengt vast geluk) gaan we weer kerstkransen, kerststukjes en andere kerstknutsels maken. Wie doet er mee?

Lees verder...


Nieuws Stichting Dorpshuis Schipborg

Geplaatst op 08/11/2019

Allereerst wil ik namens het gehele bestuur van de Stichting iedereen bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd tijdens de renovatie van het Dorpshuis. Het huidige resultaat is iets waar de inwoners van Schipborg trots op kunnen zijn. Ons Dorpshuis kan wat betreft voorzieningen, aankleding en gebruiksgemak weer jaren mee!

Lees verder...