Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg


De dorpsomroep van Impuls

Geplaatst op 22/06/2020

Ook in de corona-periode ondersteunt Impuls Aa en Hunze dorpen. Buurtwerkers houden op allerlei manieren contact met inwoners en dorpsinitiatieven. Dat gaat wel anders dan anders en het leidt tot nieuwe vormen en initiatieven. Om dorpsbewoners extra mogelijkheden te geven tot contact en gezelligheid starten we met de ‘dorpsomroep’.  

Lees verder...


Natuurwandeling 14 juni met gidsen.

Geplaatst op 24/05/2020

Op zondagochtend 14 juni gaan we weer een natuurwandeling maken onder leiding van de gidsen (en dorpsgenoten) Berry en Els Heijman. Dit jaar onder het motto: "op zoek naar de boomleeuwerik".

Deze activiteit hoeft o.i. geen verdere uitleg meer, het is al bijna een klassieker voor de liefhebbers geworden. Toch, als je voor het eerst mee doet: neem in ieder geval een verrekijker mee en hou wat het weer betreft rekening met je kleding. Ook in geval van regen gaat het door (meer zang aldus onze gidsen).

VOL! Aanmelden kan niet meer

Lees verder...


Afgelasting activiteiten Dorpsbelangen Schipborg

Geplaatst op 16/03/2020

Conform de landelijke richtlijnen en de aanbevelingen van de gemeente Aa en Hunze heeft de Vereniging Dorpsbelangen Schipborg besloten om de activiteiten die van maart t/m mei gepland stonden af te gelasten. Het betreft de volgende activiteiten: filmavond, Opschoonochtend, laatste koffieochtend, ALV, lezing van Hans Dorrestijn en de Vogelexcursie.

Lees verder...


Van eetbare tuin tot voedselbos - februari 2020

Geplaatst op 27/02/2020

Na de droge zomer heeft de zachte, natte winter de grondwaterstand gelukkig weer wat aangevuld. In de ochtenden genieten we heerlijk van de vogelgeluiden en de opkomende zon. Op beschutte plekken lopen stuiken al uit. Onder het blad komen voorjaarsbollen en kruiden als daslook en dovenetel tevoorschijn. De eerste tekenen van de lente zijn een feit.

Lees verder...

Een avond met Hans Dorrestijn

Geplaatst op 20/02/2020

Op zaterdagavond 4 april 2020 komt Hans Dorrestijn naar het vernieuwde Dorpshuis in Schipborg!

Hans Dorrestijn is een Nederlandse tekstschrijver, vertaler, schrijver en cabaretier, met een typische zwartgallige stijl. Hij schrijft ook teksten en liedjes voor andere cabaretiers en voor de kinderserie Sesamstraat.

UITVERKOCHT!

Alsnog bellen of mailen voor kaarten is zinloos. Zonder kaart naar het dorpshuis komen op 4 april heeft eveneens geen zin.

Lees verder...