Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Johannes Hovenkampbrug

Geplaatst op 28/06/2021

Op donderdag 24 juni 2021 j.l. vond de onthulling van het naambordje ‘Johannes Hovenkamp-brug’ plaats. De vernoeming van het bruggetje over de Drentsche Aa -waaraan het bordje is bevestigd- is een eerbetoon aan Johannes Hovenkamp, verzetsman tijdens de WOII en woonachtig in Schipborg. Lees onder de ietwat te groot uitgevallen foto van hem verder...

Lees verder...


Oproep i.v.m. verkeersveiligheid

Geplaatst op 28/06/2021

De laatste tijd horen we van verschillende kanten dat er in het dorp soms (erg) hard gereden wordt. En dat zijn niet alleen niet-dorpsgenoten die te hard over de Borgweg rijden. Ook in de 30 km wijk van Langakkers, Kibbelakkers, Achterhaven en andere tussenliggende straten wordt door dorpsgenoten soms hard gereden.
 

Lees verder...


Stand van zaken sport-/speelveld

Geplaatst op 26/06/2021

Dinsdag 1 juni j.l. heeft “de toekomst van Schipborg” het bouwbord onthuld waarop te zien is hoe het sportveld er in de nabije toekomst uit gaat zien. Inmiddels is een werkgroep van zo'n 15 personen aan de graafwerkzaamheden begonnen.

Lees verder...


Uitslag prijsvraag Vogelsoortentelling

Geplaatst op 23/06/2021

Als alternatief voor de jaarlijkse natuurexcursie hadden we dit jaar een vogelsoorten telling.Van 1 mei tot 15 juni hebben een negental leden meegeteld, wat geresulteerd heeft in 89 verschillende soorten die zijn waargenomen binnen de grenzen van Schipborg.

Lees verder...


VERDUBBELING N34 ?

Geplaatst op 21/06/2021

Eind november vorig jaar, geruime tijd nadat de zienswijzen van een uiteenlopende groep bezwaarmakers waren ingediend, volgde een inspraakavond. Vanwege de coronamaatregelen verliep deze inspraak via internet. Alle partijen kregen 5 minuten de gelegenheid om een samenvatting te geven van hun voornaamste zienswijzen op dit plan. De meningen variëerden tussen twee uitersten: HELEMAAL VERDUBBELEN EN HELEMAAL NIET VERDUBBELEN.
 

Lees verder...


Ieder zijn/haar verhaal: Joost en Laurie Veenstra

Geplaatst op 21/06/2021

Joost en Laurie en hun zoon Otto wonen sinds kort hier in Schipborg. Ik heb ze leren kennen doordat ze op Marktplaats ‘gratis hout ophalen ‘ hadden staan en dat heb ik dus gedaan. We zitten heerlijk onder hun veranda met een prachtig uitzicht.

Lees verder...