Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Programma Koningsdag 27 april

Geplaatst op 04/04/2023

14:00 tot 16:00 u:  Ganzenbordspel door het dorp (basisschoolkinderen). Start vanaf dorpshuis

15:30 u:    kantine TVS open voor een drankje

16:00 u:    Springkussen op het speelveld

                  Schminken en haarvlechten

                  Volleyballen

17:00 u:    pannenkoeken voor jong en oud

Lees verder...Oproep medewerking aan DORPSGIDS.

Geplaatst op 02/03/2023

Al langere tijd leeft binnen het bestuur het plan om een gids te maken met daarin o.a. informatie over het verenigingsleven in ons dorp, activiteiten die er te doen zijn, het dorpshuis, werkgroepen, clubjes, geschiedenis van Schipborg, bijzondere plekken in de omgeving enz.

Lees verder...


Opschoondag Schipborg

Geplaatst op 02/03/2023

Zaterdag 18 maart a.s. is het Nationale Opschoondag. En dus een mooie gelegenheid om (gezellig) met elkaar wat kleine en grotere klussen te doen op en rond het centrum van ons dorp. Het idee is om zowel op het veld (of zo je wilt het park) een voorjaars-opruim-schoonmaakactie te houden, alsook het groen rondom het dorpshuis aan te pakken.

Lees verder...Thema(koffie)ochtend vrijdag 10 maart a.s. over verkeersveiligheid Schipborg

Geplaatst op 01/03/2023

Sinds begin dit jaar is ons dorp een nieuwe werkgroep rijker, die zich wil inzetten voor een betere verkeersveiligheid. In grote lijnen gaan ze voor max. 30 km. in de gehele kern van Schipborg. Dit heeft automatisch als consequentie dat de weginrichting hierop wordt aangepast middels drempels en plateaus. Ook de tunnel heeft aandacht alsmede de straatverlichting. Als u doorklikt komt u bij de bijlage met de gehele uiteenzetting van de werkgroep "Schipborg veilig".

Lees verder...


Vooraankondiging Koningsdag activiteit

Geplaatst op 01/03/2023

Na het succes van vorig jaar willen we ook dit jaar een activiteit voor de kinderen organiseren op Koningsdag. Ooit hebben we in Schipborg met de kinderen al eens Levend Ganzenbord gespeeld. Misschien herinnert u zich dat nog.De kinderen als deelnemer en bewoners (als je aan de route woont) als post van het ganzenbordspel.

Lees verder...


Ieder zijn/haar verhaal: Greet en Jaap Lambeck

Geplaatst op 26/02/2023

Deze keer ga ik bij Greet en Jaap Langs. Beide doen ze best veel voor ons dorp. Jaap helpt al jaren lang mee oud papier ophalen en heeft ooit in het dorpsbestuur gezeten. Met het bouwteam van het festival mogen we elk jaar op hun terrein bouwen wat super fijn is.

Lees verder...


Natuurwandeling 16 april.

Geplaatst op 22/02/2023

Op zondagochtend 16 april organiseert de VDS weer de jaarlijkse natuurwandeling. 

Dit jaar dus wat vroeger in het jaar dan andere jaren, met als reden dat de bladgroei aan de bomen dan nog wat minder ver gevorderd is, zodat het wellicht makkelijker wordt om met name vogels waar te nemen. Berry en Els Heijman zullen onze gidsen zijn deze ochtend. Let op: We vertrekken om 9.30 vanaf de parkeerplaats bij de ingang van de Strubben. Dus NIET vanaf het dorpshuis. 

Lees verder...


Lezing Marcel van Roosmalen

Geplaatst op 07/02/2023

UITVERKOCHT! 

Op vrijdag 17 maart geeft Marcel van Roosmalen een avondvullende lezing in het dorpshuis van Schipborg. Van Roosmalen gaat voordragen uit eigen werk, zoals uit het boek “Totaal”, wellicht afgewisseld met columns die eerder gepubliceerd zijn in de NRC of andere media.

Lees verder...