Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Zondag 12 mei: Vogelexcursie met gidsen

Van 11 t/m 19 mei is het Nationale Vogelweek. In Schipborg kunnen we 12 mei op pad met twee enthousiaste vogelaars uit eigen dorp: Els en Berry Heijman.
Het is een uitstekende tijd van het jaar om dit te doen: alle vogels zijn weer terug in het land! 

Geplaatst op 09/02/2019

Berry en Els Heijman, woonachtig aan de Achterhaven, doen o.a. veel inventarisatiewerk voor Staatsbosbeheer m.b.t. vogels en planten in het Drentsche Aa-gebied. Els is ook lid van de flora-werkgroep van het IVN-Zuidlaren en kan ons veel vertellen over de planten die we tegenkomen. We gaan in een uitstekende tijd van het jaar op pad: alle vogels zijn weer terug in het land! Het advies is om een verrekijker mee te nemen (en evt. een vogelgids). Onze gidsen nemen deze laatste in ieder geval mee om de vogels te laten zien die we horen, ze kunnen ze probleemloos op geluid determineren.

Omdat we niet zo snel lopen is het -mocht het geen stralend weer zijn- belangrijk een beetje warme kleren aan te hebben. Ook in geval van regen gaat het door, dan heb je meer zang aldus onze gidsen. We verzamelen om 09.30 uur en drinken eerst koffie/thee in de tenniskantine (het dorpshuis wordt gerenoveerd) of als het mooi weer is buiten. Om 10.00 uur starten we en uiterlijk 12.00 uur zijn we terug.

« Renovatie Dorpshuis - 2e inloopavond kwaliteitsimpuls Ruiterweg-Zeegsersteeg 4 maart a.s. »