Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

WWW.SCHIPBORG.INFO

Schipborg heeft sinds kort een website met informatie over de historie van ons dorp. Deze website wordt beheerd door onze dorpsgenoten Arie Oosterlee en Jan Trip.

Geplaatst op 19/02/2020

Aan de hand van een in 2012 verschenen boekwerk: “Schipborg, een mooi dorp in Drenthe”, geschreven door Henderikus Schuiling uit Exloo, nemen zij u mee in de geschiedenis van Schipborg, over het dorp, de bebouwing en de bewoners.
Naast dit boekwerk kregen zij van verschillende dorpsgenoten uniek fotomateriaal over Schipborg door de jaren heen. Dit fotomateriaal zal zo veel mogelijk te zien zijn op de website.
Voorlopig ligt de aandacht vooral op oud-Schipborg omdat kennis daarover door het ouder worden van dorpsgenoten die daarover kunnen verhalen langzaam maar zeker verdwijnt, hetgeen erg jammer zou zijn.
De beheerders staan daarom open voor aanvullende informatie en nodigen iedereen uit om aanwezig te zijn op de koffie-ochtend van vrijdagochtend 27 maart a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur. Arie en Jan zullen dan uitleg geven over hoe zij denken de website verder vorm te geven en nemen u bovendien mee op een tochtje in de (beeld-)geschiedenis van ons dorp.

U kunt de website bezoeken door hiernaast in het vakje onder Nextdoor te klikken!

« Dorpshuis Schipborg finalist bij dorpshuisverkiezing van het jaar! - Ieder zijn/haar verhaal: Renee van der Veen en Rolf Heikens »