Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Verslag kampeerfeestje Schipborg

Op 17 en 18 juni vond de eerste editie van het Schipborger Kampeerfeest plaats. De kinderen kregen de mogelijkheid om (als ze wilden met een ouder) op het speelveld te kamperen. En dit idee werd door velen met open armen ontvangen.

Geplaatst op 05/07/2023

Onder begeleiding van een paar "campingbazen" en helpende ouders werden de tenten opgezet. Dit was meteen een mooie oefening voor de zomervakantie, zo kon men precies zien of men de goede pomp, het juiste luchtbed of ander equipment (nog) wel had.
De kinderen konden heerlijk spelen in de speeltuin of een placemat knutselen terwijl het tenten-kamp op het speelveld langzaam zijn vorm kreeg.
Toen alle tenten stonden was het tijd om broodjes te bakken bij het kampvuur van Marieke en Sander Lindhout. Behendig werd er deeg om een stok gewikkeld die de kinderen vervolgens in het vuur konden bakken. De geur van vers gebakken broodjes vulde de lucht al snel en alle kindjes smikkelden van hun zelf gebakken broodjes. Daarna was het tijd voor pizza gevolgd door een potje trefbal en een kinderdisco in de tenniskooi. Hier werd gedanst en geswingd en nadat er nog even in het donker werd gespeeld was het tijd voor tandenpoetsen en slapen. En terwijl de kinderen sliepen verzamelden de ouders zich rond een vuurkorf bij het openluchttheater om lekker nog wat met elkaar te drinken en te kletsen.
De volgende ochtend werd iedereen zalig wakker op het speelveldje, werd er een croissantje genuttigd en moest het tentenkamp helaas weer worden afgebroken.
Dit kampeerfeestje proefde naar meer, de start van een traditie! Kampeert u ook mee volgend jaar?

Ann Abheiden

« Werkgroep "Schipborg Veilig" ging op bezoek bij de wethouder - Oproep toneelvereniging »