Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Van keuterboer tot recreatieondernemer... een verhaal vol bevlogenheid en emotie.

Inmiddels zijn er 3 koffie-ochtenden geweest, steeds met een thema verzorgd door een dorps-genoot, met een redelijk tot goede opkomst. Vrijdag 22 november a.s. vertelt Jan Glas het verhaal wat hij enkele jaren terug ook op een Congres in Zeegse (over het gebied van de Drentsche Aa) heeft gedaan.

Geplaatst op 11/11/2019

De Plas van Glas

Onze leefomgeving is vol dynamiek. Het krachtenveld van economie, leven en natuur kent vele spanningen en heeft een sterke interactie. In het huidige bedrijf van de familie Glas weten ze er alles van. Meer dan 150 jaar geleden op de heide gestart als eenvoudig boerderijtje is het nu een toeristische onderneming van enige maatschappelijke betekenis. Ondanks de spanningen van de jaren zeventig en dankzij de harmonie van nu. Maar met vooral ook een grote betrokkenheid bij de geboortegrond.

De laatste koffie-ochtend van dit jaar is op 13 december. Dan zal dorpsgenoot Johan Knijp het thema verzorgen, waarover is nog niet bekend. Tegen die tijd zal er een aankonding op Nextdoor verschijnen. Wél is al bekend dat de Kunstcommissie van ons dorp dan even een kwartier wil afsnoepen in verband met een nieuwe expositie in het Dorpshuis!

« Uitvoering toneelvereniging "De Kymel" 8 en 15 februari 2020: "Vreemde logés" - Oproep Activiteitencommissie »