Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

UITNODIGING Uitdagingen Nationaal Park Drentsche Aa

Wilt u meer weten over de plannen van het Nationaal Park Drentsche Aa? Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe Beheer-, Inrichtings- en Ontwikkelingsplan (BIO-plan) voor het Drentsche Aa-gebied. Wilt u hier meer over weten?

Geplaatst op 20/10/2021

UITNODIGING
Uitdagingen Nationaal Park Drentsche Aa voor alle inwoners uit het Drentsche Aa gebied.


Webinar: vanaf do 14 oktober 2021
   Inloop: di 26 oktober (Grolloo) en do 28 oktober 2021 (Schipborg)

Wilt u meer weten over de plannen van het Nationaal Park Drentsche Aa? Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe Beheer-, Inrichtings- en Ontwikkelingsplan (BIO-plan) voor het Drentsche Aa-gebied. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan vanaf donderdag 14 oktober het webinar hierover. Ook kunt u direct in gesprek met de plannenmakers op dinsdag 26 en donderdag 28 oktober tijdens twee inloopmomenten. Bent u erbij?
Nieuwe uitdagingen
Het BIO-plan is opgesteld door het Overlegorgaan Drentsche Aa voor de periode 2021-2030. Het is het derde plan sinds de oprichting van het Nationaal Park; elke tien jaar wordt het aangepast aan de actualiteit. Het plan gaat in op de uitdagingen waar het Nationaal Park voorstaat. Voorbeelden zijn de overstap naar duurzame energie, de overgang naar nieuwe manieren van landbouw, de afname van de verschillende soorten planten en dieren en duurzame vormen van toerisme.
Webinar en inlopen Grolloo en Schipborg
Het webinar is bedoeld om de inwoners in het gebied van Drentsche Aa te informeren over het nieuwe BIO-plan. Het webinar is vanaf donderdag 14 oktober te bekijken via www.drentscheaa.nl/bioplan Op deze pagina vindt u ook het plan zelf.
Vragen over het plan kunnen gesteld worden tijdens de inloopbijeenkomsten op 26 en 28 oktober. Tussen 16.00 en 20.00 uur kunt u binnenlopen. Dinsdag 26 oktober is de inloop in Café Restaurant Hofsteenge in Grolloo. Donderdag 28 oktober bent u van harte welkom in Café De Drentsche Aa in Schipborg. Voor deze bijeenkomsten gelden de richtlijnen van de overheid. Vergeet daarom niet uw coronatoegangsbewijs mee te nemen als u komt.
Heeft u een idee?
Heeft u een idee voor de invulling van het plan voor het Nationaal Park Drentsche Aa? Laat het weten via www.drentscheaa.nl/ikhebeenidee

Bijlage(n):
2021-10/nieuwsbericht-webinar-en-inloopavonden-drentsche-aa

« Roodzanden - Dorpshuis Schipborg gaat over van gemeente naar Dorpsbelangen »