Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Toneelvereniging De Kymel maakt doorstart!

Toneelvereniging de Kymel uit Schipborg maakt na een gedwongen coronapauze van twee jaar een enthousiaste doorstart. Op zaterdag 11 en 18 februari a.s. zijn er weer twee voorstellingen in café-restaurant De Drentsche Aa.

Geplaatst op 15/11/2022

Als gevolg van de coronapandemie kon toneelvereniging De Kymel de afgelopen 2 jaren geen uitvoeringen geven. Het bestuur kwam hierdoor onder druk te staan en het voortbestaan van de vereniging, die in 1951 werd opgericht en in coronatijd dus haar 70-jarig bestaan beleefde, werd onzeker. Duidelijk was dat dit een culturele aderlating zou zijn voor Schipborg en omgeving. Immers de uitvoeringen werden in het verleden massaal bezocht. Een aantal enthousiaste mensen heeft daarom de koppen bij elkaar gestoken en besloten een nieuw bestuur te formeren en de vereniging nieuw leven in te blazen. Met frisse moed is er vervolgens een doorstart gemaakt en inmiddels zijn de eerste repetities alweer geweest. Gekozen is voor een klucht met als titel ‘Een droombaan’, geschreven door Rina van Rooij. Zoals gebruikelijk zal het stuk opgevoerd worden op het toneel van café-restaurant De Drentsche Aa, en wel op 11 en 18 februari 2023.

In een gezellige sfeer wordt er op de dinsdagavonden gerepeteerd in het dorpshuis van Schipborg. Inwoners van Schipborg en omgeving die belangstelling hebben voor amateurtoneel zijn van harte welkom om eens een repetitieavond bij te wonen. Belangstellenden worden verzocht wel even vooraf contact op te nemen met het secretariaat van toneelvereniging De Kymel via 0592-482425 (Jannie Wijnholds).

« Kerst knutselen - Foto's terugblik workshop kerstknutsels »