Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Schipborg, vroeger en nu: www.schipborg.info

Dorpsgenoten Jan Trip en Arie Oosterlee zijn begonnen met het opzetten van een website met informatie over Schipborg. Het idee hiervoor ontstond nadat ze èn een CD met oude foto's van Schipborg in handen kregen èn na de introductie van het boek: "Drents daip blif altied stro-men", een boek met beschrijving van de historie van de drie dorpen Nieuw Annerveen, Spij-kerboor en Oud Annerveen.

Geplaatst op 08/02/2019

luchtfoto Schipborg zestiger jaren

"Het lijkt ons leuk als er ook over Schipborg "iets" zou zijn met informatie over het dorp. Naast cijfermatige informatie (kan interessant zijn) denken we vooral aan foto's van en verhalen over Schipborg "vroeger". Ons idee is om dat op de een of andere manier vast te leggen en ook nog eens toegankelijk te maken voor iedereen.
De vorm van een website heeft voor ons als voordeel dat je het niet op een gegeven moment hoeft af te hebben (zoals bij een boek) en dat je voortdurend kunt blijven aanvullen en ontwikkelen.

In het verleden is er op dit gebied door dorpsgenoten ook al het een en ander gedaan. Die CD met foto's is er en een zekere H. Schuiling uit Exloo heeft een boekje gemaakt: "Schipborg een mooi dorp" met informatie over Schipborg. En wellicht is er nog meer: waar mogelijk willen we dat graag gebruiken om een completer plaatje te maken.

Inmiddels is het begin er, maar de website is duidelijk nog in een opbouw/ontwikkelings fase. Door gesprekken met dorpsgenoten ontstaan er nieuwe ideeën en ontwikkelt het project zich verder. We willen dat zeker niet alleen doen: we zoeken mensen met verhalen en foto's en mensen die de verhalen willen opschrijven. En natuurlijk suggesties en ideeën om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen neerzetten. We hebben niet de ambitie om deze klus in een paar maanden te klaren, maar zien het meer als een doorgaand proces dat zich steeds verder kan ontwikkelen.

Onze vraag is dus om mee te denken, eens na te gaan of je nog ergens foto's of dia's hebt liggen die op zijn minst een jaar of 10-20 oud zijn en die je wilt uitlenen om op de website te zetten. Kijk ook ons rond op www.schipborg.info, wijs ons op eventuele missers en kom met suggesties".

De digitale brievenbus staat klaar:  info@schipborg.info

Jan Trip en Arie Oosterlee.

« De eetbare tuin 6 – Winter - Renovatie Dorpshuis »