Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

In memoriam Jits Hartsuijker

Een bloem verwelkt na de bloei

en wat achterblijft

is de herinnering

aan de kleurenpracht.

Geplaatst op 11/06/2021

Niet geheel onverwacht maar toch nog heel plotseling is op 19 april j.l. Jits Hartsuijker overleden.
Jits met zijn geweldige bloementuin: zoveel verschillende kleuren en bloemen en hij weet alle namen. In de zomer hoef ik nooit na te denken over een cadeau als er iemand jarig is. Een vaas bij de kringloop en dan zegt Jits: "Pluk zelf maar een grote bos, buurvrouw". Prachtige boeketten stelt hij samen voor het FestiValderAa. Ook legt hij samen met zijn vrouw Lucy Audretsch tuinen aan.

Met z'n beiden vormen ze het klusbedrijf De Groene Aa en hebben veel opdrachten voor klanten uitgevoerd. Van alle markten thuis, of het nu om tuinen, verbouw, schilderen of techniek gaat. Een allround buurman die veel voor mij en mijn huis en tuin betekend heeft.

Altijd oplossingsgericht. Heb ik een 2e-hands tafellamp gekocht en de voet blijkt niet goed te zijn: Jits haalt een mooie steen en boort er een gat in en de lamp kan staan. En staat nog steeds.

Vele reizen met de ezels hebben Jits en Lucy gemaakt. Uit Portugal nemen ze een poes mee die geen thuis heeft. Mandarijntje heet ze en ze is dol op Jits.

Jits wordt ziek en wordt maanden in het ziekenhuis behandeld. Vanwege Corona mag alleen Lucy op bezoek. Geen kinderen en geen kleinkinderen.

Weer thuis! Vreugde en ook zorg.

Jits altijd zeer actief en creatief blijkt ongeneeslijk ziek.

Lucy en Jits gaan een aantal dagen weg om te zingen, bezoeken De Keukenhof, samen met kinderen en kleinkinderen een weekend op reis. Allemaal leuke dingen.

Ook genieten ze van Uru, de nieuwe jonge hond.

Over de dood durf ik niet goed met hem te praten, ik wil dat wel maar het gewone leven speelt een belangrijker rol.

Met een glimlach en verwondering denk ik aan Jits, ik mis hem.

Elk afscheid is de geboorte van een herinnering.

Lucy wens ik kracht en sterkte.

Pieke van der Veen, Holle Drift

« Start herinrichting sportveld - TVS in nieuw jasje »