Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Nieuws Stichting Dorpshuis Schipborg

Allereerst wil ik namens het gehele bestuur van de Stichting iedereen bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd tijdens de renovatie van het Dorpshuis. Het huidige resultaat is iets waar de inwoners van Schipborg trots op kunnen zijn. Ons Dorpshuis kan wat betreft voorzieningen, aankleding en gebruiksgemak weer jaren mee!

Geplaatst op 08/11/2019

Maar we zijn er nog niet, er is in de komende periode nog genoeg te doen. Van de kleine afwerkdingen in het Dorpshuis tot de nog te creëren invulling van het buitenterrein. Hiervoor is door de inwoners die aanwezig zijn geweest bij de opening een aanzet gegeven. Zij konden in de nieuwe hal via memobriefjes ideeën aanreiken voor de invulling van de buitenruimte bij de nieuwe in- en uitgang. En ook voor hun wensen aangaande de invulling van het huidige sportterrein. Vanuit de Vereniging Dorpsbelangen wordt een uitwerking gemaakt van het vele wat op die manier aangeleverd is. Een mooi stukje inwonersparticipatie!

Dat er momenteel buiten nog niets gedaan wordt heeft te maken met dat we eerst weer een goed plan willen hebben voor de invulling en deze vervolgens met een begroting aan willen bieden bij diverse subsidieverstrekkers. Wanneer je subsidie wilt moet je eerst de toezegging van een fonds hebben voordat je mag beginnen!

Dit betekent dat er vermoedelijk dit voorjaar meer zicht zal zijn hoe een en ander vorm gaat krijgen. Natuurlijk gaan wij dan voor de diverse werkzaamheden weer een beroep doen op onze inwoners.

Ondertussen staat ook de nieuwe prijslijst van te huren zalen in het Dorpshuis op de website van VDS Wij nodigen u uit om daar eens naar te kijken om te zien hoe goedkoop inwoners van het dorp gebruik kunnen maken van de zalen (zoekopdracht: Nieuwe huurtarieven Dorpshuis, red.). Misschien brengt de prijs in combinatie met de voorzieningen u wel tot ideeën om incidenteel met een groepje of desnoods tweetal zaalruimte te gaan benutten. Natuurlijk is structureel gebruik voor korte of langere periodes ook mogelijk. Beide zalen beschikken over prachtige grote beeldschermen waar u presentaties kunt laten zien of bv. ook samen films kunt gaan kijken (volgend jaar vanaf januari zijn er een aantal filmavonden gepland!).

Als het goed is, is er per 12 november j.l. een Wifi- signaal in het gehele dorpshuis. Dit gebeurt nu nog via KPN, maar wij als bestuur wachten mét u op de aanleg van glasvezel.

We hopen u binnenkort te ontmoeten in het dorpshuis bij een van de diverse activiteiten.

Having Perdon, voorzitter Stichting Dorpshuis Schipborg

« Ieder zijn/haar verhaal: Having Perdon - KERSTKNUTSELEN »