Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Natuurwandeling rondom prachtig Schipborg

Vanaf de zomer 2022 geeft een nieuwe wandelroute een kijkje in de geschiedenis, het heden en misschien zelfs de toekomst van Schipborg. Het is een wandelroute die zowel digitaal (via mobiele telefoon) als eventueel met een gids te wandelen is. Met een gids kunnen wandelaars de natuur nog beter leren kennen. De wandeling voert u door een prachtig en gevarieerd landschap.

Geplaatst op 28/01/2022

Avontuur door een bijzondere omgeving

Schipborg was vroeger een belangrijk knooppunt voor de handel door de tactische ligging aan het Schipborgschediep. Nu staat het bekend door het FestivalderAa én de mooie natuur rondom het dorp. De natuurwandeling van (iets meer dan) 9 km. begint bij restaurant & partycentrum De Drentsche Aa en loopt langs 14 kenmerkende locaties. Met informatie, tips en foto’s is het een wandeling om niet snel te vergeten.

Ervaar het Nationaal Park "Drentsche Aa"

"Drentsche Aa" is het best bewaarde Beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Een landschap waarin de beken nog vrij mogen kronkelen, zoals ze dat al duizenden jaren doen. Bijzonder aan dit Nationale Park is dat het 21 dorpen en gehuchten telt met ieder een eigen karakter. De boeren hebben de afgelopen eeuwen aan de basis gestaan van dit unieke landschap. Er worden vier ‘Brink- en esdorpen’ wandelingen ontwikkeld in Nationaal Park Drentsche Aa: in Grolloo, Eext, Gasselte en Schipborg. Het thema ervan is "opgroeien in een dorp deur de jaoren hen".

Kader

De Brink- en esdorpen wandelingen komen tot stand in samenwerking met Nationaal Park Drentsche Aa, gemeente Aa en Hunze, Toeristisch Platform Aa en Hunze en Recreatieschap Drenthe. Voor het maken van deze wandeling is samengewerkt met een werkgroep, bestaande uit: Jan Glas, Anne Nanninga, Jeanne Polderman en Arie Oosterlee.

Om deze wandeling met een gids te maken hebben we nog mensen nodig die af en toe als gids willen meewandelen. U kunt zich hiervoor opgeven via het secretariaat van VDS: secretariaatvds@outlook.com.

« Informatie-z-uil - Oproep »