Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Natuurwandeling 16 april.

Op zondagochtend 16 april organiseert de VDS weer de jaarlijkse natuurwandeling. 

Dit jaar dus wat vroeger in het jaar dan andere jaren, met als reden dat de bladgroei aan de bomen dan nog wat minder ver gevorderd is, zodat het wellicht makkelijker wordt om met name vogels waar te nemen. Berry en Els Heijman zullen onze gidsen zijn deze ochtend. Let op: We vertrekken om 9.30 vanaf de parkeerplaats bij de ingang van de Strubben. Dus NIET vanaf het dorpshuis. 

Geplaatst op 22/02/2023

Dit jaar gaan we specifiek op zoek naar de zwarte specht. Deze schuwe specht laat zich niet makkelijk bekijken (maar wie weet), de kans hem te horen is beduidend groter. De sporen die een zwarte specht maakt in de stammen zijn meestal zeker te vinden . Zie hier voor beeld en geluid van de zwarte specht. En voor de die-hards: natuur columnist in dagblad Trouw Koos Dijksterhuis schreef een heel boek over de zwarte specht.

Aanmelden voor de natuurwandeling kan bij hphids@gmail.com of bel/app naar 06-83230273. Het max aantal deelnemers is ca 20. Ook bij slecht weer gaat het door, zelf proviand meenemen en vergeet je kijker niet. (Foto's van Wikipedia)

« Lezing Marcel van Roosmalen - Ieder zijn/haar verhaal: Greet en Jaap Lambeck »