Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Maak een foto van uw mooiste plek in onze gemeente

De gemeente Aa en Hunze bestaat 25 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, roept de gemeente iedereen die Aa en Hunze een warm hart toedraagt op om zijn/haar mooiste foto uit de gemeente te delen. De foto’s worden gebundeld in een online fotoboek. Alle foto’s samen vormen bovendien de basis voor het nieuwe kunstwerk in de raadzaal. U heeft nog een paar dagen de tijd om dit te doen!

Geplaatst op 25/08/2023

Online fotoboek

Volgens burgemeester Anno Wietze Hiemstra wil de gemeente in het kader van het 25-jarig jubileum iets blijvends creëren. “We willen dit samen doen met inwoners en iedereen die de gemeente een warm hart toedraagt. Hierbij kiezen we bewust voor fotografie, omdat dat een laagdrempelige kunstvorm is. Iedereen met een camera of smartphone kan meedoen.” Mensen kunnen hun foto tot en met 31 augustus uploaden op www.aaenhunze25jaar.nl. Volgens de burgemeester laat het fotoboek de diversiteit en rijkdom van de gemeente zien.

Kunstwerk in de raadzaal

Uiteindelijk vormen de foto’s de basis voor een nieuw kunstwerk in de raadzaal. Hiemstra: “De raadzaal wordt dit jaar vernieuwd. We waren hiervoor op zoek naar een nieuw kunstwerk, dus het idee om dat samen met inwoners te maken vonden we passend en bijzonder.” Sonja de Ridder, een kunstenares uit Gieterveen, gaat de foto’s tot een geheel maken. 

Betoverend mooi

Natuurgebieden, dorpskernen, historische gebouwen en weidse vergezichten: het is allemaal te zien. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra fotografeerde zelf de heide nabij Schoonloo op de vroege ochtend: “Op dit soort momenten is onze natuur betoverend mooi. Ik mag er graag wandelen.” 

« Suze Sanders-lezing in café de Drentsche Aa zondag 23/7 - Kinderactiviteit zaterdag 23 september: Avond-bosspel »