Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Koninklijke onderscheiding voor dorpsgenoot

Een aantal weken geleden lazen we in de krant dat er in Zuidlaren iemand een lintje had gekregen. Deze persoon bleek in Schipborg te wonen, dus waren we heel nieuwsgierig wie dat zou zijn.

Geplaatst op 30/11/2020

Na enig onderzoek bleek dat Rinse Jan Dijkstra te zijn. Als inwoners van Schipborg wilden we daar aandacht aan besteden. En dus werd er een afspraak gemaakt. Zo zaten Jos Hakvoort als foto-graaf, Trijnie Rutger als straatoudste en ondergetekende als coördinator Naoberclub op een door de weekse middag bij Rinse op visite. We hadden verwacht dat hij het lintje wel zou dragen, maar dat mocht zo maar niet vertelde hij, omdat er namelijk een heel streng protocol bij hoort.

Via schriftelijke informatie hadden we vernomen dat het te veel is om (hier) op te noemen waarom Rinse Dijkstra dit lintje heeft gekregen. Maar één van de vele en langdurige bestuurlijke functies die hij heeft bekleed was die van voorzitter van de Ondernemersvereniging Zuidlaren (25 jaar bestuurslidmaatschap!). Zijn verbindende kwaliteiten, waarbij altijd het belang van Zuidlaren een belangrijke rol speelde en hij niet voor z'n eigen gelijk ging, werden geroemd.

We hebben nog gezellig wat nagepraat en de wens uit gesproken dat Rinse -nu hij wat meer tijd heeft- zich wat vaker in ons dorp zou laten zien. In ons dorp woonden volgens mij nog geen perso-nen met een koninklijke onderscheiding, maar als dat wel zo is horen we dat graag. Douwe Boetje

« Algemene Ledenvergadering VDS dinsdag 27 oktober a.s. - Binnengekomen bericht: project Drentse Paosbloem, bescherming van de Wilde Narcis »