Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Ieder zijn/haar verhaal: Manon van Lotten

Manon is nieuw in het bestuur van Vereniging Dorpsbelangen, dus een goede reden om bij haar langs te gaan.
Met een lekker kopje thee en gezellig spelende kinderen om ons heen hebben we het interview gehouden.

Geplaatst op 12/02/2022

Hoe en wanneer kwam je in Schipborg wonen?

Ze woonde met haar gezin (man Jan en twee dochters: Fien van 7 en Amy van 5) sinds 2019 eerst in een huurhuis aan de Achterhaven en zijn vorig jaar verhuisd naar een prachthuis aan de Lang-akkers. Jan en Manon hebben elkaar ontmoet in Amsterdam tijdens hun studie en hebben ook nog 3 jaar in Schotland gewoond en gewerkt.

Hoe is het om in Schipborg te wonen?

Als een warm bad. Het is hier het beste van alles: dorps dat je elkaar helpt en stads dat je je eigen gang kan gaan. Alle faciliteiten zijn binnen bereik: natuur, winkels, school enz. en er wonen hier veel gelijk gestemden.

Wat voor contacten heb je zoal?

Toch m.n. de jonge gezinnen. We zijn naar elkaar toegegroeid o.a. door het speelveld, waar we met z’n allen aan mee geholpen hebben. (Manon heeft ook een app-groep gemaakt waar ze elkaar helpen als dat nodig is, bijvoor-beeld voor oppas.

Peter de Boer (voorzitter) heeft gevraagd of Manon in het bestuur wilde.

Wat voor hobby’s heb je?

Windsurfen probeer ik weer op te pakken, daar hoort ook haar campertje bij. En verder zingen, beetje piano en leren gitaar spelen en sporten: hardlopen, wielrennen en tennis. Aangezien ik nu een dag minder werk heb ik wat meer tijd voor hobby’s

Wat is je beroep?

Orthopedisch chirurg bij Treant (ziekenhuizen Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen). Ik behandel aandoeningen en letsels aan het bewegingsapparaat en heb me binnen dit specialisme toegelegd op de knie, voet- en ongevals-chirurgie (breuken aan het skelet). Dit houdt in dat ik diagnoses stel bij patiënten door beeldvormende onderzoeken (röntgenfoto of scan) en dan in sommige gevallen overga tot opereren, maar ook bijvoorbeeld injecties geef, gips/brace of schoenaanpassing adviseer enz.

Lees je ook ?

Ja, maar het liefst in boeken waar ik niet zoveel bij na hoef te denken, bijv. de 7 zussen.

Kijk je T.V?

Ja series op netflix of cult films.

Wat eet je graag?

Moussaka en shakshuka.

Wat wil je nog kwijt?

Ik hoop dat het speelveld een bruisend hart wordt waar iedereen op af komt en dat het jong en oud gaat verbinden.

Nou dat hoop ik ook!        

Cobie Krijger

« Koningsdag 2022 - Van het bestuur »