Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Jong Schipborg wint van Oud Schipborg na strafschoppen

Zaterdagavond 13 september 2008, een prachtige avond, het zonnetje schijnt, fijne temperatuur, goede grasmat, een tachtigtal toeschouwers en spelers die er zin in hebben. Om 18.30 floot de arbiter Koen Jans voor het begin van de eerste wedstrijd tussen jonge voetbaltalenten en ervaren veteranen uit Schipborg.
De jonkies domineerden in het begin en waren een paar keer gevaarlijk met schoten van Daan Jans, die heer en meester was als centrale middenvelder. Na een kleine tien minuten spelen, schoot Daan Jans van een meter of 20 van de goal de bal hard en strak in de verste hoek, 1-0 voor Jong Schipborg. Het leek een afstraffing te worden voor de veteranen, maar niets was minder waar. Die kregen wat meer grip op de wedstrijd en na een kwartier spelen was ook doelman Bert Oosterveld kansloos op een door Giel Mulder binnengekopte voorzet, 1-1. Maar na 20 minuten was het toch weer raak voor Jong Schipborg. Weer met een afstandschot van Daan Jans werd doelman Jacob Nijborg gepasseerd, 2-1. Nu leek de oudere garde te snakken naar de rust. Toen een paar minuten later Bob Venema met een knappe actie 3-1 binnenschoot leek het een gespeelde zaak. Toch kwam Oud Schipborg via Bert Leegte terug op 3-2. Aan het eind van de eerste helft gaven de Jonkies nog wat gas. De 4-2 kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen: een door Thomas Woldendorp richting doel geschoten bal ging via de stuit over de niet zo grote doelman van Oud Schipborg heen. Daarna schoot Koen Brandts nog een afvallende bal binnen, waardoor het bij rust 5-2 stond voor Jong Schipborg.
In de rust werd Bert Oosterveld getransfereerd naar het team van de Oudjes, Koen Brandts werd de doelman van Jong Schipborg, en Wil Kraf nam de plaats over van doelman Jacob Nijborg. De wissels pakten goed uit voor Oud Schipborg. Bert Oosterveld maakte de aansluitingstreffer door knap binnen te schieten, 4-3. Nu kwamen de jonkies er niet meer uit. Toch vergrootte Bob Venema de voorsprong nog naar 6-2 door een goede loopactie te bekronen met een doelpunt. Maar de linkerkant van de jonkies kreeg het steeds moeilijker. Thomas Woldendorp liet zich een paar keer makkelijk voorbij lopen, de verdediging kon het niet meer bijhouden, er vielen gaten en dus kansen voor de veteranen. De 6-4 van Herman Gerdes was dus ook geen verrassing. De oudjes kregen de smaak te pakken nu er misschien nog wel wat te halen viel. Ze drongen aan op het doel van Koen Brandts en een paar minuten na de 6-4 schoot Bert Leegte zijn tweede van avond binnen en stond het zowaar 6-5. Daarna was het jonge team alleen nog maar aan het verdedigen en probeerde de oudjes een gelijkspel uit het vuur te slepen. Marcel Rozema speelde zich knap vrij en schoot in de korte hoek raak, 6-6 na een 6-3 achterstand. Een knappe prestatie van Oud Schipborg! Bij deze stand floot Scheidsrechter Koen Jans, na 60 minuten speeltijd, af. Omdat er toch een winnaar moest komen volgde strafschoppen. Daarbij kwam Jong Schipborg als winnaar uit de wedstrijd!
Spelers, toeschouwers en organisatie waren na afloop in de tenniskantine zeer tevreden over het verloop van de wedstrijd. Er komt volgend jaar dan ook zeker een vervolg op!

Met dank aan de tennisvereniging, die de kantine en kleedkamers ter beschikking stelde, ZFC Zuidlaren, voor de cornervlaggen, het tenue van Oud en de kalklijnen, en de Rabobank Noord Drenthe, voor tenues van Jong Schipborg en twee consumpties!