Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Impressie vogelexcursie met gidsen 12 mei j.l.

De (derde) vogelexcursie onder leiding van Els en Berry Heijman in de tweede helft van mei is inmiddels een traditie geworden die we niet graag willen missen. Dit jaar waren er precies 20 deelnemers en deze groep liep met de gidsen een route, die alleen als wandeling al zeer de moeite waard was. Tuinen, hei, bos, velden, beek: de hele weelde van het Schipborger land-schap kwam voorbij.

Geplaatst op 13/05/2019

Gekraagde roodstaart

De vogels, waar het vooral om te doen was, lieten zich goed horen. Berry was onvermoeibaar in het vertellen welke vogelsoort we nu weer hoorden. En het was helemaal leuk als de vogel in kwestie zo aardig was om even stil te blijven zitten, zodat we de zanger ook konden zien. Ook degenen die het lastig vinden om te onthouden welk geluid bij welke vogel hoort zullen er toch iets van opgestoken hebben. Zo zullen de meeste deelnemers na deze excursie wel de zang van de zwartkop herkennen. Dit kleine vogeltje was tijdens de hele wandeling ruimschoots te horen. De vogelexcursie was tegelijk ook een plantenexcursie, want Els is niet alleen vogeldeskundige, maar weet ook veel over planten te vertellen. De brede orchis was wat betreft flora wel het hoogtepunt.
Wie wil weten wat er allemaal nog meer te horen en te zien was kan ik aanbevelen om volgend jaar mee te lopen (Ik hoop tenminste dat deze traditie wordt voortgezet). Wie weet horen of zien we dan ook de wielewaal en de grauwe klauwier, die deze keer verstek lieten gaan.  Ynske Jansen

« Schipborg en nabije omgeving deel 6: Strubben Kniphorstbosch - Aanleg glasvezel gestart! »