Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Ieder zijn verhaal: Lia Kuijpens en Jakob Nijborg

Lia en Jakob worden de nieuwe dorpshuisbeheerders en daar zijn we heel blij mee. Ik ga bij ze langs om hen wat beter te leren kennen. Het is mooi weer en we zitten in de tuin waar ze een prachtig zitplekje hebben gemaakt.

Geplaatst op 18/08/2018

Hoe en wanneer kwamen jullie in Schipborg wonen?

Jakob is de eerste bewoner van Achterhaven 2 en kwam hier in 1984 wonen. Hij kwam uit Zuidlaren. Later is Lia er bij gekomen en ze wonen al weer 14 jaar samen. Lia kwam uit Groningen. Ze hebben allebei een zoon en  een dochter .

Wat voor contacten hebben jullie zoal?

Veel mensen kennen we van de tennisvereniging, waar Jakob getennist heeft en in het bestuur en in de wedstrijd commissie gezeten heeft. Hij tennist niet meer aangezien hij aan beide knieën geopereerd is. En we kennen mensen van het bridgen en van het Festivalderaa.

Wat voor hobby’s hebben jullie?

Lia houdt van lezen, bridgen, winkelen, wandelen en wat naaien.

Jakob houdt van bridge, vissen en sport kijken. Hij is vrijwilliger bij Vanboeijen, in de zomermaanden gaan ze dan met ca. 12 bewoners elke dinsdagavond vissen. Verder heeft hij vroeger veel gesport en hij hoopt in de nabije toekomst weer te kunnen tennissen. En hij heeft nog een eigen stukje natuurgrond met petgaten in Noordlaren, maar dat heeft hard wat onderhoud nodig want dat is er de laatste jaren niet van gekomen.

Wat was jullie beroep?

Jakob en Lia hebben beide bij de Abn-Amro gewerkt, daar hebben ze elkaar ook leren kennen. Lia werkt nu nog als surveillant bij de tentamens aan de Hanzehogeschool.

Houden jullie van lezen?

Jakob: geen boeken, wel de krant en als het over sport gaat én de donald duck.

Lia: houdt van lezen, romans zoals van Nora Roberts. Twee mooie boeken zijn: "De wintertuin" van Jan Konst en "De verloren Kinderen" van Diney Costeloe.

Houden jullie van tuinieren?

Vooral Lia houdt ervan en probeert er wat moois van te maken.

Kijken jullie T.V?

Nee, niet veel. Wel sport en natuuropnames en we volgen het journaal.

Wat eten jullie graag?

We lusten eigenlijk alles, maar af en toe een pizza gaat er wel in en we eten wel eens bij de Griek in Groningen. 

Wat wil je nog kwijt?

Dat de natuur hier erg mooi is. Wat we jammer vinden is dat het gemeentelijke stukje grond grenzend aan onze tuin door sommigen wordt gebruikt als stortplaats. Onlangs zijn er weer een aantal kruiwagens zand gestort.

Het dorpshuis beheren gaan we eerst tot januari op proef doen om te kijken hoe het allemaal gaat. Lia heeft last van haar schouders dus kan niet met zware dingen sjouwen.

Daar kunnen we haar met z’n allen wel wat mee helpen dacht ik zo.

Cobie Krijger

« Contributie lidmaatschap Vereniging Dorpsbelangen - "Het vergeten verhaal van een verzetsheld uit Schipborg" »