Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Ieder zijn/haar verhaal: Koen en Marleen

Omdat onze vaste interviewster Cobie Krijger met vakantie is, neem ik deze keer het interview voor m'n rekening. Ik hoef alleen m'n straat over te steken en ben waar ik wezen wil: bij Koen en Marleen aan de Achterhaven!

Geplaatst op 14/08/2022

Hoe en wanneer kwamen jullie in Schipborg wonen?

Een vriendin van Marleen (die ze al kent vanaf het begin van haar studie geneeskunde) woonde er een aantal jaren met haar gezin, maar zij besloten op een gegeven moment elders in Schipborg te gaan wonen. Koen had wel eens gekscherend gezegd dat als het huis ooit vrij kwam ze aan hun moesten denken. Maar geheel onverwachts gebeurde dit toch en dat terwijl Koen net op uitzending in Litouwen zat. Binnen een week moest er een besluit genomen worden en dat kostte Marleen nog de meeste moeite. Ze was zeer verknocht aan het wonen in Groningen met vriendinnen, werk en vertier dicht bij de hand. Maar goed, de plek trok toch zodanig dat ze in maart 2021 met hun gezinnetje aan de Achterhaven kwamen wonen. Ze hebben 3 kinderen: Jinte (5 jaar), Fieke (2 jaar) en Roos (7 maand).

Hoe is het om in Schipborg te wonen?

Koen zegt zich hier als een vis in het water te voelen. Hij is praktisch en sociaal ingesteld en is (zo weet ik) in korte tijd een bekende verschijning in Schipborg geworden door zijn inzet bij het het aanleggen van het speelveld en de werkgroep Schipborgerzand. Ook Marleen vind het een fijn dorp om te wonen en (n)(r)oemt dan het veilig kunnen spelen voor de kinderen en de mooie omgeving.

Wat voor contacten hebben jullie zoal?

Ze hebben goed contact met hun directe buren en overburen. Ook hebben ze een kringetje van jonge ouders die veel met elkaar op trekken. En steeds leren ze weer nieuwe mensen kennen. Marleen is lid van de tennisvereniging.

Wat is jullie beroep?

Marleen is huisarts in opleiding, na eerst een jaar of acht als internist in opleiding in een ziekenhuis te hebben gewerkt. Ze denkt over ong. anderhalf jaar haar opleiding te hebben afgerond. Koen is instructeur (sergeant) aan de Koninklijke Militaire School.

Lezen jullie graag en heb je een favoriet boek?

Als Koen tijd heeft (of neemt) dan leest hij het liefst Science Fiction. Duin van Frank Herbert vindt hij fantastisch. Sinds ze kinderen heeft las Marleen nog maar één (misschien twee) boek(en). Daarvoor wel veel, de laatste van Griet Op de Beeck. Ook Arnon Grünberg is een favoriete auteur.

Kijken jullie t.v. en waarnaar het liefst?

Als ze tijd heeft kijkt Marleen het liefst Skandinavische detectives en documentaires met maatschappelijke thema's (gender, religie, enz. enz.).

Koen kijkt op z'n laptop naar series voor Netflix, zoals bijv. breaking bad, terwijl hij ondertussen het eten voor de volgende dag klaarmaakt.

Wat eten jullie graag?

Een Tajine maaltijd, bijvoorbeeld met kikkererwten, gehaktballetjes, couscous en turks brood. Recept verkrijgbaar bij Koen, hij is de "huiskok"!

Wat wil je nog kwijt?

Marleen: We hopen hier nog vele jaren met plezier te mogen wonen!

Herman Hogenhorst

« Natuurwandeling 8 mei j.l. - "Ontdekking van de hemel" door Govert Schilling. (Uitverkocht) »