Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Ieder zijn/haar verhaal: Joost en Laurie Veenstra

Joost en Laurie en hun zoon Otto wonen sinds kort hier in Schipborg. Ik heb ze leren kennen doordat ze op Marktplaats ‘gratis hout ophalen ‘ hadden staan en dat heb ik dus gedaan. We zitten heerlijk onder hun veranda met een prachtig uitzicht.

Geplaatst op 21/06/2021

Hoe en wanneer kwamen jullie in Schipborg wonen?

In januari 2021 kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en na een verbouwing van anderhalve maand zijn we verhuisd. Hiervoor woonden we in Wateringen, onder de rook van Den Haag. Vanwege corona werkten we veel thuis en zagen we een kans om terug te verhuizen naar het noorden, dichter bij familie en in een mooiere omgeving. Met onze werkgevers hebben we afgesproken dat we slechts eenmaal per week naar kantoor hoeven te komen zodra dat weer kan.

Hoe is het om in Schipborg te wonen?

We hebben prachtig uitzicht, de natuur is dichtbij (dat was in Wateringen wel anders) en familie en vrienden wonen in de buurt. Heerlijk dus.

Wat voor contacten heb je hier in Schipborg?

We hebben contact met bewoners van de Borgweg en de ouders van klasgenoten van Otto. Daarnaast komen we in de omgeving weer regelmatig oude bekenden tegen van onze studietijd in Groningen, erg leuk!

Wat voor hobby’s hebben jullie?

Beide houden we van lezen en fietsen. Sinds kort hebben we een mountainbike en daar maken we veelvuldig gebruik van (Otto ook). Daarnaast vindt Laurie het leuk om te breien en Joost speelt een instrument.

Wat is jullie beroep?

Joost is data-analist en Laurie is data-engineer. Beide beroepen zijn goed te doen vanuit huis.

Hebben jullie een favoriet boek?

Joost leest veel over maritieme geschiedenis, zoals bijvoorbeeld Alexander Kent. Laurie heeft geen favoriet boek maar een sterke voorkeur voor Engelstalige fictie met een goede afloop.

Kijken jullie T.V?

We hebben geen tv, maar kijken wel eens naar films of series via het internet.

Wat eten jullie graag?

Als gezin eten we graag pannenkoeken met zelfgemaakte appelmoes. We zijn vegetariër en zijn nog op zoek naar een geschikt restaurant met afhaal in de buurt (dat had je dan weer wel in Den Haag).

Wat wil je nog kwijt?

We genieten volop van ons huis en de omgeving en hopen de komende tijd nog meer inwoners van Schipborg te leren kennen.

Cobie Krijger

« Nieuws van het bestuur - VERDUBBELING N34 ? »