Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Ieder zijn/haar verhaal: Having Perdon

Ik ben dit keer bij Having Perdon op bezoek. Mede door Having zijn enthousiasme hebben we nu zo’n schitterend mooi dorpshuis.

Geplaatst op 08/11/2019

Having op RTV-Drenthe (Op Tjak)

Hoe en wanneer kwam je in Schipborg terecht?

Rian (echtgenote) en ik hadden een woning bij de fysiotherapiepraktijk in Zuidlaren. Toen we stopten met de praktijk hadden we geen huis meer, maar in Schipborg stond een sterk gedateerd huis te koop op een mooie plek aan de Heidesteeg. Daar zijn we vier jaar geleden naar toe verhuisd. Oorspronkelijk kom ik uit Wolvega en ben ik hier na mijn studie terecht gekomen omdat m'n vader een huis in Zuidlaren had waar we konden wonen.

Hoe is het om in Schipborg te wonen?

Lekker, een beetje vakantie gevoel. Maar dat was in Zuidlaren ook al zo: je gaat het tunneltje onderdoor en de vakantie begint (dus nu woon ik aan de goede kant van het tunneltje).

Wat voor contacten heb je zoal in Schipborg?

Ik ken heel veel mensen en heel veel mensen kennen mij, want ik ben 38 jaar als fysiotherapeut in dit gebied werkzaam geweest.

Wat voor hobby’s heb je?

Fietsen, tennis, hondje (we hebben net een nieuwe pup), vissen en vaak op de woensdagmorgen met buurman Manfred op pad om voor Staatsbosbeheer klusjes uit te voeren hier in de bossen.

Wat is je beroep?

Nu ben ik met pensioen, maar ik had fysiotherapiepraktijken in Zuidlaren, Annen en Gieten.

Heb je een favoriet boek?

Nee geen favoriet. Ik lees wel, maar alleen boeken van Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Op vakantie neem ik altijd een voorraadje boeken mee. Momenteel lees ik Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeiffer.

Kijk je tv?

Niet veel, maar kijk wel graag naar sportuitzendingen van bv. wintersport, wielrennen, atletiek en van voetbal alleen de korte samenvattingen.

Wat eet je graag?

Italiaanse gerechten. Rian kookt want daar heb ik niets mee. Alleen als het niet anders kan. Wel doe ik altijd de afwas.

Wat wil je nog kwijt?

Mijn wens is dat de betrokkenheid van de inwoners van Schipborg bij hun dorp wat groter wordt. Dit omdat we een samenleving met elkaar vormen en elkaar op allerlei gebied nodig hebben. Zeker nu al en in de toekomst nog meer zal, door de terugtredende overheid én de kortingen op ondersteunende diensten, een "helpende hand" van mensen uit je omgeving steeds belangrijker worden.

Ik hoop dat ons mooie nieuwe dorpshuis daar een stukje aan bij kan dragen.

« Nieuwe huurtarieven Dorpshuis - Nieuws Stichting Dorpshuis Schipborg »