Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Een avond met Hans Dorrestijn

Op zaterdagavond 4 april 2020 komt Hans Dorrestijn naar het vernieuwde Dorpshuis in Schipborg!

Hans Dorrestijn is een Nederlandse tekstschrijver, vertaler, schrijver en cabaretier, met een typische zwartgallige stijl. Hij schrijft ook teksten en liedjes voor andere cabaretiers en voor de kinderserie Sesamstraat.

UITVERKOCHT!

Alsnog bellen of mailen voor kaarten is zinloos. Zonder kaart naar het dorpshuis komen op 4 april heeft eveneens geen zin.

Geplaatst op 20/02/2020

Tijdens de ca. 70 min. durende lezing zal Hans voordragen uit twee van zijn boeken, namelijk "Het rimpelperspectief" en "Goeienavond Toos". Na afloop is er gelegenheid je boek te laten signeren.

Wanneer                     : zaterdag 4 april 2020

Hoe laat                      : 20.00 uur, zaal open 19.30

Kaarten                       : UITVERKOCHT!

                                      

De avond is ook toegankelijk voor niet-VDS leden en niet in Schipborg woonachtigen. 

Over beide boeken:

Het rimpelperspectief

Hoe overleef ik de oude dag?

Nijgh & van Ditmar: "Nu Hans Dorrestijn op leeftijd is gekomen blikt hij terug op zijn leven. Hij mijmert over zijn jeugd, de vergankelijkheid, het naderend einde en over alle vrienden en kennissen die hem reeds zijn voorgegaan. Maar Hans zou Hans niet zijn als hij daar geen heel vrolijk boek over zou schrijven. Want bejaard zijn heeft ook zijn voordelen. Denk alleen al aan alle verworven inzichten over de moderne tijd, die Hans graag met u deelt. Dat levert mooie verhalen op, over bukken, brilpoetsdoekjes en geraniums, ‘Berichten uit het bejaardenhuis’, speciale aandacht voor de oeroude aardappel en nog veel meer. En last but not least, een indrukwekkende ode aan alle ‘Herauten van de dood’. Lang leve de oude dag, en lang leve Hans Dorrestijn!"

Goeienavond Toos

De leukste liedjes en light verse

Wat heeft eenzaamheid om ’t lijf
Vergeleken bij een chagrijnig wijf?
Zo’n wijf dat klaagt en zeikt en zeurt
Ook als er iets leuks gebeurt


Hans Dorrestijn is de onbetwiste meester van de bittere droefenis, maar die gaat vrijwel altijd gepaard met ironie en een tragikomische ondertoon. Voor Goeienavond Toos maakte hij een selectie van zijn grappigste teksten, vol huwelijks- en ander leed. Van het inktzwarte Feestlied en De polder van Eemnes tot klassiekers als Hema-worst en Chagrijnige wijven. Het leven doet iets minder pijn met een lied van Dorrestijn!

« Ieder zijn/haar verhaal: Renee van der Veen en Rolf Heikens - Opschoon-ochtend-van-Schipborg 21/3 »