Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Dorpshuis Schipborg finalist bij dorpshuisverkiezing van het jaar!

De jury heeft alle aanmeldingen beoordeeld en zes buurt- en dorpshuizen (waaronder het onze) genomineerd voor deelname aan de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2020.

De geselecteerde dorpshuizen zijn woensdag 12 en donderdag 13 februari door RTV Drenthe en BOKD in hun dorpshuis bezocht. Het was een drukke en feestelijke ontmoeting. De finalisten waren blij verrast om het bord in ontvangst te nemen waarmee meteen duidelijk werd dat ze genomineerd waren.

Geplaatst op 18/02/2020

De zes finalistenzijn:

· Buurthuis het Oor in Hoogeveen,

· De Schulp – Het huis van de buurt in Assen,

· Ons Dorpshuis uit Wilhelminaoord,

· Dorpshuis Schipborg

· De Trefkoel uit Gasselte

· Dorpshuis De Heugte uit Nieuw Balinge.

Wat betekent dit nu voor ons dorpshuis?                                                                                                  

We gaan aan de bak om te proberen naast de toekenning voor de nominatie van € 1000,00 ook de hoofdprijs van €1500,00 in de wacht te slepen. De procedure en tijdsplanning staan hieronder en ook hoe u als inwoner van Schipborg een bijdrage kunt leveren.

U mag stemmen                                                                                                                                                 

De zes finalisten gaan samen met "BlijfKijken" uit Gieten een film maken (2e helft februari tot eind maart) over hun eigen dorpshuis. RTV Drenthe komt ook op bezoek voor tv-opnamen. De winnaar wordt uiteindelijk bepaald door een vakjury, een dorpshuizenjury en het publiek dat via internet kan stemmen.

Vanaf woensdag 4 maart krijgen de dorpshuizen bezoek van het RTV Drenthe programma "Drents Dorpshuis van het jaar". De opnamen staan gepland in de eerste weken van maart en het wordt uitgezonden vanaf 11 mei tot en met 19 juni. Houdt dus RTV Drenthe én de website van BOKD én/of Vereniging Dorpsbelangen in de gaten!

Jurering                                                                                                                                                                        

In april/ mei worden er twee middagen gepland waarbij de deelnemende dorpshuizen een bezoek aan elkaars dorpshuis brengen en elkaar jureren.

De genomineerde dorpshuizen worden in juni bezocht door de vakjury. Deelnemende dorpshuizen leveren (tenminste twee) vertegenwoordigers van het dorpshuis aan de dorpshuizenjury en ontvangen de vakjury.

De jurering bestaat uit drie lagen:

Vakjury: Deze jury bestaat uit vier personen en is onafhankelijk. De vakjury stelt criteria op, maakt de selectie welke zes dorpshuizen gaan deelnemen aan de verkiezing en brengen een jurybezoek aan de deelnemende dorpshuizen. Het oordeel van de vakjury is openbaar en transparant en wordt door de jury zelf kenbaar gemaakt op de finaleavond. De stem van de vakjury telt voor 50% mee in het eindoordeel. In geval van Ex aequo is de stem van de vakjury doorslaggevend.

Dorpshuizenjury: Deze bestaat uit vertegenwoordigers (beheerders en/ of bestuurders) van de dorpshuizen die deelnemen aan de verkiezing. De dorpshuizen brengen een bezoek aan elkaars dorpshuis en gaan elkaar jureren. De uitkomsten van de dorpshuizenjury worden op de finale avond bekend gemaakt. De stem van de dorpshuizenjury telt voor 25% mee in het eindoordeel.

Publieksjury: Na de laatste uitzending van RTV Drenthe op 19 juni tot de finale op 30 juni kunnen mensen via de website van BOKD stemmen op hun favoriete dorpshuis. De uitslag van de publieksjury wordt op de finale avond bekend gemaakt. De stem van de publieksjury telt voor 25% mee in het eindoordeel.

Wat is de prijs?                                                                                                                                                 De zes dorpshuizen die worden geselecteerd voor deelname aan de verkiezing hebben een plan gemaakt waar ze met hun dorpshuis willen staan in 2025. Als het door hen geformuleerde tussendoel is gerealiseerd dan ontvangen ze € 1.000,-. De uiteindelijke winnaar ontvangt daar bovenop nog eens een bonus van € 1500,-.

Op dinsdag 30 juni zal in het provinciehuis bekend worden gemaakt welk dorpshuis is verkozen tot dorpshuis van het jaar 2020, waarbij ook dorpsbewoners van harte welkom zijn!

De prijzen worden uitgereikt in de vorm van een symbolische cheque. Het geldbedrag wordt overgemaakt aan een bestuurslid van het dorpshuis.

De winnaar ontvangt twee bordjes met daarop ‘winnaar verkiezing Dorpshuis van het jaar 2020’ die in het dorpshuis en aan de gevel kunnen worden bevestigd.

« Ontwerp sportveld Schipborg - WWW.SCHIPBORG.INFO »