Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg


ROOTS '66 treden op in Schipborg!

Geplaatst op 28/01/2019

Deze formatie met o.a. de Schipborger Arend Huizinga speelt op zaterdagavond 2 maart a.s. in dorpshuis/tenniskantine van Schipborg. Er is ook een voorprogramma. Aanvang 20.30 uur, toegang is gratis.

Lees verder...


Herhalingscurus reanimatie en AED

Geplaatst op 26/01/2019

VDS organiseert dit voorjaar een gratis herhalingscursus reanimatie en AED. Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor degenen wiens certificaat (bijna) afgelopen is, maar ook voor de cursisten van vorig jaar.

Lees verder...


Glasvezel, de stand van zaken

Geplaatst op 26/01/2019

In Schipborg haalden we de benodigde 45% al een aantal dagen voor de deadline. En op 17 december bleek dat we voor het hele gebied Noordoost Drenthe (inclusief Annen) voldoende aanmeldingen hadden om door te gaan.

Lees verder...


“Schipborg en nabije omgeving” deel 5: Rutger Kopland

Geplaatst op 26/01/2019

De in 2012 overleden dichter Rutger Kopland schreef tal van gedichten over de Drentsche Aa, of zoals hij het schreef de Drentse A. De Plek voor zijn inspiratie daarvoor was aan de Ruiterweg in Schipborg bij het vakantiebedrijfje Músarrindill van Jur Evenhuis.

Lees verder...Koffie-ochtend 23 november a.s. over "Home for all"

Geplaatst op 11/11/2018

Op het eiland Lesbos in Griekenland, in ons eigen Europa, komen nog elke dag boten met men-sen aan. Ook Griekse mensen zetten zich zich actief in om de omstandigheden voor de vluchte-lingen te verbeteren. Zoals Nikos en Katherina, die hun restaurant "Home for all" hebben open-gesteld voor vluchtelingen.
Dorpsgenote Gerda Pilon heeft er een aantal weken als vrijwilligster gewerkt en komt tijdens deze koffie-ochtend graag over haar ervaringen vertellen.

Lees verder...Voortgang m.b.t. renovatie dorpshuis

Geplaatst op 10/11/2018

"Dorpsgenoten,

Zo in de opmaat naar het de laatste maand van het jaar. Op weg naar de feestdagen zogezegd, even vanuit de beide besturen een verslagje over de voortgang van de verbouwing van ons dorpshuis".

Lees verder...