Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Zondag 12 mei: Vogelexcursie met gidsen

Geplaatst op 09/02/2019

Van 11 t/m 19 mei is het Nationale Vogelweek. In Schipborg kunnen we 12 mei op pad met twee enthousiaste vogelaars uit eigen dorp: Els en Berry Heijman.
Het is een uitstekende tijd van het jaar om dit te doen: alle vogels zijn weer terug in het land! 

Lees verder...


Renovatie Dorpshuis

Geplaatst op 09/02/2019

Beste dorpsgenoten,
De feestdagen zijn reeds vergeten en de dagen lengen weer. We begeven ons richting voorjaar, een tijd waarin de natuur uit haar schulp kruipt en ons leven weer gaat kleuren met geur en geluid. Ook een ander voorjaarsgeluid komt daarbij: het geluid in en rondom het dorpshuis van werklui die ons dorpshuis onder handen nemen! Eindelijk vinden wij.

Lees verder...


Schipborg, vroeger en nu: www.schipborg.info

Geplaatst op 08/02/2019

Dorpsgenoten Jan Trip en Arie Oosterlee zijn begonnen met het opzetten van een website met informatie over Schipborg. Het idee hiervoor ontstond nadat ze èn een CD met oude foto's van Schipborg in handen kregen èn na de introductie van het boek: "Drents daip blif altied stro-men", een boek met beschrijving van de historie van de drie dorpen Nieuw Annerveen, Spij-kerboor en Oud Annerveen.

Lees verder...


De eetbare tuin 6 – Winter

Geplaatst op 08/02/2019

Voedselbos te Glimmen

Op een voormalige boomkwekerij aan de Drentsche Aa zijn we met een nieuw project begonnen: de ontwikkeling van een voedselbos. De eetbare tuin ontwikkelt zich naar een eetbaar landschap. Hier hebben we samen met een enthousiaste groep vrijwilligers de hele winter door kunnen werken om bomen te rooien en te herplanten.

Lees verder...


"Schipborg in beweging" zondag 17 maart a.s.

Geplaatst op 04/02/2019

Op initiatief van de tennisvereniging wordt op zondag 17 maart a.s. een middag georganiseerd onder het motto "Schipborg in beweging".
Zo veel mogelijk verenigingen en groepen zullen zich bij die gelegenheid presenteren. Het doel is om (nieuwe) Schipborgers en hun naaste omgeving kennis te laten maken met wat er in Schipborg zo al te doen is.   

Lees verder...


Arnoud Magnin wintercross

Geplaatst op 03/02/2019

Zondagochtend 3 februari was er weer de jaarlijkse Arnoud Magnin wintercross in Schipborg. De loop wordt, sinds 2013 alweer, georganiseerd door de Loopgroep de Drentsche Aa en maakt onderdeel uit van de Rabocup loopcircuit Assen, noord Drenthe.
 

Lees verder...


Ieder zijn/haar verhaal: Paul en Irene Hagel

Geplaatst op 03/02/2019

Deze keer ben ik op bezoek bij Irene en Paul. Paul heeft in het bestuur gezeten van de VDS en helpt nog elk jaar (samen met Jaap Lambeck) mee met het organiseren van de opschoondag in Schipborg (23 maart a.s.!).

Lees verder...


Uitnodiging voor 69ste Jaarvergadering VDS op 14 maart a.s.

Geplaatst op 29/01/2019

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de 69ste Jaarvergadering van de Vereniging Dorpsbelangen Schipborg (VDS).

Plaats: Dorpshuis "Anloop"
Datum: donderdag 14 maart 2019
Ontvangst om 19:15 uur: Drents kwartiertje met koffie en cake
Begin: 19:30 uur
Einde: uiterlijk 21.30 uur

Lees verder...ROOTS '66 treden op in Schipborg!

Geplaatst op 28/01/2019

Deze formatie met o.a. de Schipborger Arend Huizinga speelt op zaterdagavond 2 maart a.s. in dorpshuis/tenniskantine van Schipborg. Er is ook een voorprogramma. Aanvang 20.30 uur, toegang is gratis.

Lees verder...