Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Ieder zijn/haar verhaal: Manon van Lotten

Geplaatst op 12/02/2022

Manon is nieuw in het bestuur van Vereniging Dorpsbelangen, dus een goede reden om bij haar langs te gaan.
Met een lekker kopje thee en gezellig spelende kinderen om ons heen hebben we het interview gehouden.

Lees verder...


Koningsdag 2022

Geplaatst op 04/02/2022

Woensdag 27 april is het Koningsdag: “iedereen” heeft vrij en dat is een prima gelegenheid om ’s-middags naar het veld te komen
We willen dan het vernieuwde veld officiëel in gebruik nemen d.m.v. een spelletjesmiddag, allereerst voor kinderen en daarnaast ook iets voor volwassenen.

Lees verder...


NL doet dag Schipborg zaterdag 12 maart

Geplaatst op 31/01/2022

Er zijn diverse werkzaamheden waarvoor je je in kunt zetten en voor alles geldt: vele handen maken licht werk! En neem vooral je eigen favoriete (tuin)gereedschap mee: schoppen, spa-des, kruiwagens, harken, tuinemmers, snoeischaren en zagen zijn altijd handig. De organisatie zorgt voor werkhandschoenen, verf en schoonmaakmiddelen.

Lees verder...


Oproep

Geplaatst op 29/01/2022

Onderzoek: hoe kijken inwoners van het Drentsche Aa gebied naar de energietransitie?

Lees verder...


Natuurwandeling rondom prachtig Schipborg

Geplaatst op 28/01/2022

Vanaf de zomer 2022 geeft een nieuwe wandelroute een kijkje in de geschiedenis, het heden en misschien zelfs de toekomst van Schipborg. Het is een wandelroute die zowel digitaal (via mobiele telefoon) als eventueel met een gids te wandelen is. Met een gids kunnen wandelaars de natuur nog beter leren kennen. De wandeling voert u door een prachtig en gevarieerd landschap.

Lees verder...


Informatie-z-uil

Geplaatst op 27/01/2022

De gemeente Aa en Hunze plaatst samen met lokale ondernemers en dorpen op een groot aantal locaties ‘infor-matie(z)uilen’.

In Schipborg zal deze (z)uil geplaatst worden bij restaurant & partycentrum "de Drentsche Aa".

Lees verder...
UITNODIGING Uitdagingen Nationaal Park Drentsche Aa

Geplaatst op 20/10/2021

Wilt u meer weten over de plannen van het Nationaal Park Drentsche Aa? Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe Beheer-, Inrichtings- en Ontwikkelingsplan (BIO-plan) voor het Drentsche Aa-gebied. Wilt u hier meer over weten?

Lees verder...


Roodzanden

Geplaatst op 11/10/2021

Roodzanden is een gebied van circa 46 hectare, met een aantal akkers, maar ook een aantal natuurpercelen met bloemrijk grasland. Het ligt in een omgeving die erg populair is bij recreanten, met vele wandel- en fietspaden....

Lees verder...