Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Oproep i.v.m. verkeersveiligheid

Geplaatst op 28/06/2021

De laatste tijd horen we van verschillende kanten dat er in het dorp soms (erg) hard gereden wordt. En dat zijn niet alleen niet-dorpsgenoten die te hard over de Borgweg rijden. Ook in de 30 km wijk van Langakkers, Kibbelakkers, Achterhaven en andere tussenliggende straten wordt door dorpsgenoten soms hard gereden.
 

Lees verder...


Stand van zaken sport-/speelveld

Geplaatst op 26/06/2021

Dinsdag 1 juni j.l. heeft “de toekomst van Schipborg” het bouwbord onthuld waarop te zien is hoe het sportveld er in de nabije toekomst uit gaat zien. Inmiddels is een werkgroep van zo'n 15 personen aan de graafwerkzaamheden begonnen.

Lees verder...


Uitslag prijsvraag Vogelsoortentelling

Geplaatst op 23/06/2021

Als alternatief voor de jaarlijkse natuurexcursie hadden we dit jaar een vogelsoorten telling.Van 1 mei tot 15 juni hebben een negental leden meegeteld, wat geresulteerd heeft in 89 verschillende soorten die zijn waargenomen binnen de grenzen van Schipborg.

Lees verder...


VERDUBBELING N34 ?

Geplaatst op 21/06/2021

Eind november vorig jaar, geruime tijd nadat de zienswijzen van een uiteenlopende groep bezwaarmakers waren ingediend, volgde een inspraakavond. Vanwege de coronamaatregelen verliep deze inspraak via internet. Alle partijen kregen 5 minuten de gelegenheid om een samenvatting te geven van hun voornaamste zienswijzen op dit plan. De meningen variëerden tussen twee uitersten: HELEMAAL VERDUBBELEN EN HELEMAAL NIET VERDUBBELEN.
 

Lees verder...


Ieder zijn/haar verhaal: Joost en Laurie Veenstra

Geplaatst op 21/06/2021

Joost en Laurie en hun zoon Otto wonen sinds kort hier in Schipborg. Ik heb ze leren kennen doordat ze op Marktplaats ‘gratis hout ophalen ‘ hadden staan en dat heb ik dus gedaan. We zitten heerlijk onder hun veranda met een prachtig uitzicht.

Lees verder...


Nieuws van het bestuur

Geplaatst op 21/06/2021

Bestuurlijk is er een herverdeling van taken, mede door het vertrek van een tweetal bestuursleden. Dit betekent voor het bestuur (voorlopig) het volgende:

Voorzitter: Peter de Boer, Secretaris: Arie Oosterlee, Interim penningmeester: Leonie Scheffers, Algemeen bestuurslid: Marieke Raaijmakers.

Lees verder...


TVS in nieuw jasje

Geplaatst op 21/06/2021

Het zal veel inwoners van Schipborg niet zijn ontgaan dat er inmiddels 3 gloednieuwe all weather banen zijn aangelegd. Samen met de al eerder geïnstalleerde zeer kostenbesparende led-verlichting is Tennis Vereniging Schipborg nu helemaal voorbereid op een sportieve toekomst.

Lees verder...Start herinrichting sportveld

Geplaatst op 06/06/2021

Dinsdag 1 juni heeft “de toekomst van Schipborg” het bouwbord onthuld waarop te zien is hoe het sportveld er in de nabije toekomst uit gaat zien.

Lees verder...