Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Windpark Drentse Monden Oostermoer houdt zaterdag 11 juni Open Dag

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer houdt zaterdag 11 juni een Open Dag (11.00-16.00 uur) bij de windmolen DEE-2.3 (tussen 1e Exloërmond en Nieuw Buinen). In een grote tent zijn diverse informatiestands ingericht. Bezoekers kunnen onder meer in de windmolen kijken. Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen, er is een foodtruck en de uitslag van de fotowedstrijd wordt bekend gemaakt.

Geplaatst op 02/06/2022

De Open Dag vindt plaats langs de DEE-2 lijn, nabij 1e Exloërmond. De windmolens langs die lijn liggen langs een eigen weg van het windpark. Op die weg geldt eenrichtingsverkeer. Inrijden kan vanaf de Drentse Mondenweg en uitrijden via 1e Exloërmond.
Belangstellenden kunnen per auto of (brom)fiets naar de eigen weg van het windpark komen. Bij de ingang aan de Drentse Mondenweg (afslag nabij kunstwerk Gebroken Lijn) zorgen verkeersregelaars voor een veilige aankomst en verwijzing naar parkeerplekken.
Vanwege werkzaamheden van Provinciale Waterstaat aan de rotonde in Nieuw Buinen zijn vanaf de noordzijde omleidingsroutes ingesteld.

Tent op kraanopstelplaats
Pal naast windmolen DEE-2.3 ligt een geasfalteerde kraanopstelplaats. Op die plaats staat tijdens de open dag een tent die plaats biedt aan diverse informatiekramen, van Pondera Consult, Asset Management en bouwer Nordex.
Via de tent kunnen kleine groepjes (6-8 personen) toegang krijgen tot de benedenverdieping van de windmolen. Een technisch deskundige geeft daar uitleg.

Het programma omvat verder onder meer:
* VR-film: via een Virtual Reality-bril kunnen bezoekers in ruim 2 minuten een levensecht kijkje nemen in de windmolen en vervolgens van het uitzicht genieten
* In een speciale fotohoek kunnen bezoekers (kinderen eerst) op de foto als windmolenmonteur. De foto wordt na afloop per email toegestuurd.
* Naast de tent staat een springkussen voor de jongste jeugd
* Er is een popcorn-kraam en een foodtruck
 

Meer weten over de Open Dag en de route naar de windmolen DEE-2.3: Kijk op www.drentsemondenoostermoer.nl/opendag

« Bericht van welzijnsorganisatie Impuls: - Zomeravondspelen voor jong en oud »