Menu

Vereniging Dorpsbelangen Schipborg

Ieder zijn/haar verhaal: Peter de Boer

Deze keer ben ik bij Peter de Boer op bezoek. Peter is dit jaar in het bestuur van Vereniging Dorpsbelangen gekomen en één van de organisatoren van het a.s. dorpsfeest. Sinds 2016 woont hij met Bartelien en hun gezin in Schipborg.

Geplaatst op 27/08/2019

Hoe kwam je in Schipborg terecht?

Hiervoor woonden we aan de Schipborgerweg in Zuidlaren, waar we 7 jaar hebben gewoond. In Schipborg is het rustiger en hebben we meer ruimte om te wonen. De kinderen kunnen naar dezelfde school en houden dezelfde vriendjes.

Hoe is het om hier te wonen?

Ik voel me bevoorrecht om op zo’n mooie plek te wonen. En het is leuker om aan de deze kant van het tunneltje in een echt dorp te wonen.

Wat voor contacten heb je zoal in Schipborg?

Het bestuur van Vereniging Dorpsbelangen, via de school (er gaan zeker 15 kinderen uit Schipborg naar dezelfde school in Zuidlaren) en buren.

Wat voor hobby’s heb je?

Met het huis en de tuin bezig, meestal doe ik het ruige werk en mijn vrouw Bartelien vult dat dan aan en maakt het gezellig. Daarnaast het gezin. We hebben 2 kinderen (6 en 8 jaar oud) en twee katten. 's-Avonds maak ik vaak nog ontwerpen voor m'n werk en auto`s vormen ook een hobby.

Wat is je beroep?

Architect. Ben al jong voor mezelf begonnen, hard gewerkt en doe het nu iets rustiger aan.

Heb je een favoriet boek?

"Het belang van geld" door Niall Ferguson. Heel interessant. Gaat over 7000 jaar financiële geschiedenis en je krijgt er een breder beeld over het doel van geld, erg leerzaam.

Kijk jeT.V?

Naar architectuur programma’s en naar Suits (serie).

Wat eet je graag?

Wat Bartelien kookt is altijd erg lekker. En we zijn veel aan het experimenteren om met zo weinig mogelijk vlees te barbecueën.

Wat wil je nog kwijt?

Ik vind het leuk hier in het dorp. Er zijn mensen die hier op vakantie zijn op de plek waar ze wonen! Verder zijn we met het dorpsbestuur bezig met het organiseren van een feest vanwege het vernieuwde dorpshuis. KOMT ALLEN op 28 september a.s.!

« Contributie lidmaatschap Vereniging Dorpsbelangen - Een avond met Lévi Weemoedt »